Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583728
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

książka a film

ocenił(a) film na 4

I własnie po raz kolejny okazuje się że ksiązka jest lepsza od filmu.... Ogólnie moim zdaniem adaptacja niesamowitej twórczości Dana Browna się nie powiodła . Za szybko tu się dzieje i można źle wszystko pojąć. Książka rewelacja ! I właśnie dlatego lepiej jest przeczytać ksiązkę a później oglądnąć film szukając tego co nie było w książce :)Film jest beznadziejny....

ocenił(a) film na 6
Arvalis

Dokladnie.
Pozmieniali i poskracali pewne wydarzenia a film jest przesadnie przegadany a i tak nie naswietla meritum sprawy.
Aktorzy dali rade ale prawde mowiac to nawet scenrografia mnie nie zachwycila.
Ksiazka 10x lepsza!
Film 5/10

ocenił(a) film na 4
Alan83

Zgadzam sie i szczerze wszystkim polecam moja tkatyke-najpierw ksiazka,potem ekranizacja owej ksiazki.film jest niestety ponizej moich oczekiwan.Mialam nadzieje na dobra ekranizacje,a prawda jest taka,ze zamiast skupic sie na scenariuszu,zdjeciach etc to wszyscy skupili sie na tym,jak tutaj najlepiej wyreklamowac film...coz,szkoda...

ocenił(a) film na 5
Temperance

Ja wlasnie polecam odwrotna taktyke - najpierw film, potem ksiazka. Bo mozna sie rozczarowac znajac tresc ksiazki i obejrzec taki kiepski film, a mozna tez byc mile zaskoczonym swietna ksiazka, po slabym filmie :)) Taktyka, taktyka, ale ZAWSZE ksiazki sa lepsze od ich ekranizacji :)

czikiii

Zgadzam się- książka dużo lepsza od filmu. Ale jest jego świetnym uzupelnieniem, więc najleiej najpierw przeczytać ksiązkę potem dopiero obejrzeć film.
Pozdrawiam

czikiii

zgodzę się z Tobą - lepiej najpierw obejrzeć film a dopiero później sięgnąć po książkę i nie denerwować się niepotrzebnie oglądając "Kod". Ekranizacja jest tak samo słaba jak w przypadku "Ławy przysięgłych"

tkt

Książka o dużo lepsza ;))
http://chomikuj.pl/karaqa - jeśli chce ktoś ebooka to zapraszam ;]