Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583761
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

gra aktorska OK zreszta aktorzy to światowa czołówka...
ale na filmie ziewneło mi sie ze 2 razy jakoś reżyser nie wypadł dobrze nie dzieje sie tak wsyztsko dynamicznie jak to w ksiazce było a jezeli nie zwalać na rezysera to na scenariusz ale scenariusz jest oparty na ksiażce...więc co jest grane??
ktoś mi wytłumaczy dlaczego ten film mnie nie "porwał"??

ocenił(a) film na 1
gazdus_2

No niestety nie wiem kogo obwinic . Pierwsze co przychodzi mi na myśl to rezyser . Juz od pierwszej sceny obraz nie "działał" na mnie , nie wciągał . Każda kwestia , scena była takim wyklepaniem ksiązki, która pod każdym niemal wzgledem jest lepsza : zagadki , kody , wspomnienia ,analiza ostatniej ... - chociaz w filmie wyglądało to nawet fajnie to gdzie podziały sie analizy szczegułów?? dłon z nożem , groźba ,literka M :-) i bajki disneya :-)
Film wyszedł ponizej moich oczekiwań bo był po prostu nudny. Spodziewałem sie minusów ale żeby zawiodła ta strona medalu. Dam prosty przykład nie wykorzystania siły ksiązki - w banku kiedy to mieli wpisac numer konta powinna pojawic sie w powietrzu nutka niepewności (tak pamietam z książki) niesttey w filmie czar prysł :-( a takich smaczków zaprzepaścili wiele !!
A tan cały szum religijny , nonsens i głupota !! Ludzie sa dziwni :-)

ocenił(a) film na 3
maly_kornel

niestety ja nie wyczuwalem żadnego napięcia oglaajac film może dlatego że wiedzialem co sie stanie ,może osoba która nie vczytała ksiazki lub (o dziwo) nie usłyszała od innych osob o czym i co sie stanie w filmie czy w ksiażce napewno by zacieakwiło niestey zero napiecia ,myślałem że muzyka Zimmera nada jakiś nieasmowity klimacik sprawi że widz bedzie podniecowny akcja niestety muzyczka nie wypadła dobrze a Zimmer tworzy wspaniała muzyke
takie naciągane 7 na 10