9 to rewelacyjny ;] A tak poważnie, zawiodłem się tym filmem, czytając książkę widziałem to trochę inaczej ale cóż nie moje zdanie liczy się przy kręceniu filmu ;] Ogólnie film fajny, ciekawy i do obejrzenia ale jeżeli ktoś czytał książkę to zapewniam, że się zawiedzie. Jak to zwykle bywa książka bije film na głowę. 7/10
No dałem 9 bo mi sie podobał , dałbym i nawet te 10 ale czegoś zabrakło , książki nie czytałem , tzn. nie miałem możliwości narazie, ale co zrobisz :D
No i właśnie dlatego, że czytałem książkę film nie dostanie ode mnie wyższej noty bo to jednak nie to samo. Wiem, że powinienem oceniać film a nie porównywać do książki ale skoro był on na niej oparty ... ;]
Ja też dałem 9 bo po prostu za każdym razem kiedy gdzieś ten film leci to go oglądam i mi się nie nudzi. A jeżeli chodzi o książkę to chyba cięzko bedzie by jaka kolwiek adaptacja przebiła książkę.
Zgadzam się, że po przeczytaniu książki nie da się ocenić tego filmu wysoko. Ode mnie dostał 6/10 bo jest niezły, ale czegoś brakuje, nie ma jakiegoś szału, po obejrzeniu nie myśli / mówi się wow, zdjęcia przeciętne i w gruncie rzeczy tylko aktorzy podnoszą poziom. Film jakich pełno, ale oczywiście to w pełni subiektywna opinia i każdy może mieć inna.