Według mnie obsada jest bardzo pasująca, a w szczególności Audrey. Chociaż w książce pisało ze komendant Bezu był potężnej postury to w filmie raczej Tom Hanks jest potężniejszej postury niż Jean Reno. Ale i tak uważam że obsada jest doskonała.
Podziwiam Toma Hanksa i uważam go za wspaniałego aktora, ale........... nie pasuje raczej do roli Langdona.....Audrey też nie jest to zupełnie to, ale ujdzie. Ogólnie obsada moze byc, w końcu mogła być gorsza.....;)
Mi też nie pasuje ani Hanks ani Tautou,ale jeżeli film będzie świetnie zrobiony,a aktorzy dobrze poprowadzeni,to obsada nie będzie mi przeszkadzać.Wszystko zależy więc od tego,czy film zostanie zrobiony profesjonalnie.
Do postaci Langdona pasował Bill Pulman, ale jak przeczytałam w "Filmie", to producenci oświadczyli, że jest za mało kasowy a poza tym fimem zainteresował sie Hanks i jak tu nie odmówić podwójnemu lauereatowi oskara. Szkoda, bo moim zganiem Pulman był by lepsze. a poza tym najbardziej podoba mi się Paul Bettany w roli Sailasa, nikt nie wypadł by lepiej.