Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583761
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

podobno , straszna lipa, nawet ci co nie znaja ksiazki sie smiali i przewidywali kolejne sceny.w trillerze to chyba żle.choć osobiscie nie wierzyłem w sukces tego filmu , za duzo huku bylo w okół niego , pamietam że juz 5 miesiecy temu widzialem zapowiedzi w kinach!choc panowie w wybiórczej i tak dadza dobra recenzje bo dystrybutorzy im posmaruja łape.

bennyblanco

Tak sobie myśle, że najlepiej dla filmu byłoby gdyby się nigdy nie ukazał, dajmy na to autorzy robią zwód, i załamani z bólem serca przyznają, że wycofują film z dystrybucji poniewarz zostali do tego zmuszeni przez bojkotujących i protestujących. Skutkiem czego, znowu będzie, że kośció zły zablokował ujawnienie prawdy, a film stanie się legendą którego nielegalne kopie będą dystrybuowane spod lady :)
Tą drogą mamy legendę, kolejną tajemnicę, kolejny dowód spiskowej teorii dziejów, a tak, to będzie kolejny marny film, który każdy i tak wie jak się skończy :)

ocenił(a) film na 2
bennyblanco

miała byc super produkacja i juz producenci i sam autor liczy kase za wpływy
z filmu ... a tu kicha jak zwykle w takich przypadkach kicha i nie da sie ukryc... Widac ze Bog juz nie mogł zniesc tych oszerstw i zadział ze z tego filmu wyszło nic...i dobrze prawda zawsze sie oprze takim kłamstwom :)

MeRLiN_4

mysle ze kłamstwa zawarte w filmie nie maja nic wspólnego ze złymi opiniami na temat filmu, chodzi raczej o prace aktorów , scenarzystów itd.
zupełnie mnie nie obchodzi czy film mówi prawde czy nie ... jestem zagozalym przeciwnikiem koscioła katolickiego , choc nie ekstremalnym po prostu dostrzegam ze biblia sie kupy nie trzyma, ale jesli ktos chce wierzyc to bardzo prosze , ale błagam nie róbmy z filmwebu strony o debatach dot.katolicyzmu. moim zdaniem chrystus istniał ale byl po prostu socjalista w czasach kiedy taka doktryna nie miala prawa bytu, a wejscie po schodach do nieba... no cóż narkotyki nie od dzis istnieja,..., a fale protestów moherow przyniosa filmowi zysk.wiecej na temat religii sie nie wypowiem.