przeczytalab ksiazke i zauwazylam ze pojawila sie w niej liczba 13 pare razy na poczatku gdy Sophie podala liczby 454 zeby langton uslyszal wiadomosc z tel, po dodaniu tworza liczbe 13. pozniej tez sie pojawia ta liczba zlozona z 3 innych. liczba 13 to liczba zmartwychstania i apostolow. dlatego autor mogl si enia posluzyc by nadac odpowiedni charakter dzielu
powiedz jaka jest ta ksiazka, bo ja slyszalem ze bardzo bardzo dziwna, to prawda?
jest dziwna ,ale o to wlasnie chodzi. pelna zagadek i niewyjasnionych zdarzen. plecam taki rodzaj ksiazki, ktora dostarcza wiedze i uczucie zametu , tajemniczosci. przeczytaj a sie przekonasz
ale chodzi mi ze slyszalem, ze tam powiedziano, Jezus ma żone
dla mnbie to jest niesmaczne, ale nie wiem czy to prawda
Książka jest ciekawa, chwilami trzyma w napięciu. Może nie najlepiej napisana, ale Brown ma świetne pomysły. I jego teoria zakłada, że Jezus miał żone. Ja jestem niewierząca, mnie to nie zniesmaczyło, a poza tym - w większość jego założeń nie wierzę, dobre są jako lektura. I z takim nastawieniem należy podejść do jego dzieła. I tyle. Pozdrawiam.
autor ksiazki posiada naprawde szeroka wiedze na temat da vinci'ego i jego teorii. chce uswiadomic w tej ksiazce, ze chocby nie wiadiadomo ja przebieg zajelaby prawda to i tak nie poznamy jej dokonca. autor chce wlasnie to uswiadomic czytelnikom. wielu ludzi badalo te teorie np, ze Jezus mial żone. ale mimo wielokrotnych badan nie udalo sie dowiesc prawdy.
Moim zdaniem przesadziłeś z tą "13".. wydaje mi się że to zwykły zbieg okoliczności.. bo niby co Brown chce przekazać przez swoją powieść ?? Jestem przekonany że predzej została ona napisana aby odnieść sukces, sławę i pieniądze a niżeli przekazywać nam jakieś ukryte treści.. oczywiście nie mówię że mam rację, po prostu tak mi się wydaje...