6,0 2,5 tys. ocen
6,0 10 1 2515
Kolacja dla czworga
powrót do forum filmu Kolacja dla czworga

A tak na serio, to film jako luźna obyczajówka wypada nienajgorzej.

Zdjęcia - ok
Muzyka - spoko
Fabuła - prawie trzyma się kupy
Klimat Włoch - jest

UWAGA SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zakończenie - moim zdaniem zbyt oczywiste, zbyt happyendowe. Film zyskałby wiele gdyby skończył się 10 sekund wcześniej, zanim dowiedzieliśmy się kto z kim :) Jak to Kobuszewski mówił w skeczu z Gołasem "Powinno zostać takie niedomówienie"

WszystkieNickiSaZajete

To ja poproszę ten spoiler. Kto na końcu z kim był? Bo jak szli na kolację (tę z końca filmu), to pary non stop się mieszały. Serio pytam. Będę wdzięczna. Thank you from the mountain.

użytkownik usunięty
kat_4

obejrzyj, warto, przepiękny film!daj się zaskoczyć

kat_4

Dobra, coffee on the table.

Masz racje, podczas spaceru na kolację pary się mieszały. Ale w ostatniej scenie widać ewidentnie, że wydawca stał z lekarką, a prawnik obok Lewandowskiej. I jeszcze raz podkreślę, że moim zdaniem bez tej właśnie sceny film byłby lepszy. Yes I it see

WszystkieNickiSaZajete

A nie było jednak odwrotnie? :) prawnik stał obok lekarki chyba ;)

caterina_n

Też tak mi się wydaje ...

WszystkieNickiSaZajete

I wszystkie ciąże u obu pań to sprawka Dario. Pierwszy bzykał Chiarę, później w toalecie Mateo nie chciał, nawinął się Dario i bzyknął Giulię

Henryk_Wlod

No nie.
W tym filmie zostały pokazane jakby potoczyły się ich historie gdyby byli ze sobą np. Gulia z Dario a Chiara z Mateo. Np. widzimy ze Mateo byłby w stanie zdradzić obie niezależnie od sytuacji mimo albo sytuacja z wyjazdem do Lizbony- jeden z nia wyjechal zeby sie spełniła zawodowo a drugi nie chcial wyjechać i nie chcial zeby jechała, i tak ten związek na odległość. Połowa z tych rzeczy się nie wydarzyła przecież sąsiad to podsumował.

Mi się osobiście sposobal ten film i pasuje mi to jak zakonczyl sie. Zdecydowanie widze lekarke obok Dario a Ghulie obok Mateo ;)

ocenił(a) film na 7
kat_4

Zakończenie zwieńcza cały film i zdradza trochę nieoczywistą puentę.

kat_4

Też uważam, że nie jest to jasne. Ogólnie moim zdaniem film średni.

WszystkieNickiSaZajete

Może mi ktoś wyjaśnić, bo chyba w połowie się pogubiłem . Jak Lewandowska zaszła w ciążę z wydawcą, to dostała propozycję pracy w Lizbonie. Snuli plany wyjazdu w czerwcu, a do lutego mieli ogarnąć wszystkie rzeczy związane z porodem .
A w następnych scenach widzimy jak na lotnisku są już z dzieckiem ( lot do Lizbony ) .

Czegoś nie ogarnąłem czy coś tam było nie tak ? :D

ocenił(a) film na 4
Dewan

Dziecko urodziło się w lutym, wyjechali w czerwcu już z dzieckiem. Wszystko pasuje.

ocenił(a) film na 1
WszystkieNickiSaZajete

jaka lewandowska? chyba komentujesz jakis inny film, ten byl doslownie beznadziejny.

WszystkieNickiSaZajete

A ta druga to włoska angelina jolie