Dołująca hmm. Pewnie utożsamiałeś się z główną postacią w filmie i niemiło ci było gdy wszyscy śmiali sie z niego, bo zrozumiałeś że tak samo śmieją się z ciebie? Sądzę że tak było. Nie śmieszyły cię zachowania "palanta" bo ty zachowujesz się identycznie i dla ciebie to jest norma. A że głupia- a jaka ma być komedia? Mądra? Z resztą nie zgadzam się że akurat ta komedia była głupia. Ale i tak argument (?) bez sensu.
Film kapitalny, dawno sie tak nie uśmiałem. Potwierdziło sie że francuzi kręcą najlpesze komedie. Szczerze polecam.
ps. jeżeli pan kinoman85 poczuł się urażony tą wypowiedzią (w co szczerze wątpie, bo pewnie tego nie zrozumiał) to mam to głęboko w dupie i nie mam zamiaru z nim dyskutować :D :D :D
mysle, ze gdyby bylo tak jak piszesz, to kinoman85 nie zrozumialby ze sie z niego smieja.
komedia smieszna, natomiast mi osobiscie tez nie przypadl sam pomysl szukania debila i zapraszania go tylko po to by sie z niego ponasmiewac. i nie, nie utozsamiam sie z glowna postacia, po prostu jest mi jej zal. pomimo tego, ze to tylko film i postaci sa przerysowane, to sama mysl, ze mozna by cos takiego naprawde robic jest dla mnie odrazajaca.
Szkoda mi ludzi którzy piszą takie komentarze. Żeby chociaż ta wypowiedź miała jakieś argumenty, ale niezauważyłem żadnego. A swoją oceną przypominasz mi osobnika o nicku 'dzieciak z klasom' lub 'dzieciak z klasom wygralem eureko' (czy coś w tym stylu), który daje filmom albo 1/10 albo 10/10.
Do Lukiego wypraszam sobie obrazanir mnie ze zachowuje sie jak Paland jak smiesz pisac tak nawet mnie nie znasz film ma prawo mi sie nie podobac nie bawił mnie ale nudzil mozesz sie ze mna nie zgodzic ale nie obrazac nie che mi sie szukac czy moge pisac do redakcji za obraze mnie i prosic o zablokowanie cie ale jesli powtorzy to napisze nie znam doklatnie regulaminu ale sadze ze napoeno nie wolno obrazac innych mysli ze jak go nie widac moze obrazac jak bedziesz mial honor to przeprosisz
1. Interpunkcja- wiesz co to? To przecinki i kropki. Niektórzy używają ich żeby wypowiedzi były czytelne. Jeżeli zależy Ci żeby ktokolwiek doczytał do końca Twoją to staraj się ich używać.
2. Ja ciebie nie obrażałem i nie nazwałem "Paland'em". Jeśli możesz to zacytuj, bo w moim poście nie ma żadnego wyzwiska.
3. Rozumiem że może film ci się nie podobać i wywnioskowałem dlaczego. Sądząc że ani słowem się do tego nie odniosłeś mam racje.
Po przeczytaniu doklatnie twojego wpisu to moze znasz zasady ostografi ale jestes poprostu zwyklym chamem i tyle
kinoman85, robisz takie błędy, że mamy trudności ze zrozumieniem o co ci właściwie chodzi. Ortografia, składnia, że już nie wspomnę o interpunkcji... Zamiast się obrażać i wyzywać od chamów, popraw, hm, styl wypowiedzi - to raz. Film może ci się nie podobać lub nie, OK - ale jeśli uważasz, że jest do niczego dobrze by było, żebyś podał jakieś argumenty na poparcie swej tezy.
Ta krótka wypowiedz na początku to tyle chciałem powiedziec na tenmat tego filmu za ortografie przepraszam.
Ty także, osiołku boży, nie znasz zasad interpunkcji. A dodatkowo - robisz błędy ortograficzne.
Film niestety należy oglądać w oryginale (tj. po francusku), gdyż ogromnej ilości gagów oraz gier słów po prostu się nie da przetłumaczyć, a ten film (zresztą jak kilka innych Vebera) bazuje właśnie na tym. Jak dla mnie 8/10
Niestety, język francuski nie jest już najpopularniejszym językiem komunikacji międzynarodowej. Ani nawet drugim pod względem popularności. Ani nawet trzecim...
Dla większości nie-frankofonów zaleca się napisy (broń Boże nie żaden polski lektor!). Z pełną świadomością tego, że nawet bardzo uzdolniony tłumacz-dialogista nie zawsze znajdzie zgrabny odpowiednik każdego francuskiego dowcipu.
Pardon, w USA zrealizowano - jak to Amerykanie mają w zwyczaju - "najdroższy dubbing świata", czyli film mówiony od początku w języku angielskim. Niestety, co stało się niemal regułą, ten anglojęzyczny remake nie dorównuje oryginałowi.
Drogi kinomanie85. Pozwolę sobie zacytować fragment Twojego profilu, który być może rzuci trochę więcej
światła na to i owo...;-)
A więc cytuję:
"(...) wole Horror ktory trzyma w napeciu i lubie horrory zpotworami . Nie lubie dramatow filmow
psychogiczny gdzie trzeba wytężyc umysl by wiedziec o co chodzi"
Pozdrawiam filmwebowiczów, a Ciebie, kinomanie85, najserdeczniej ze wszystkich:-) Za to, że rozbawiłeś
mnie jeszcze bardziej, niż ta komedia;-)