Nie pisze zazwyczaj komentarzy i nawet nie oceniam, ale jak widzę jedynki od krytyków to się później nie dziwię, że zazwyczaj polskie filmy to gnioty, bo po co się starać jak i tak nasza polska śmietanka znawców filmowych objedzie go od góry do dołu. Film według mnie solidny, trzymający w napięciu, dobrze zagrany, może było kilka słabszych momentów, ale takich można doszukać się wszędzie. Dawno nic tak dobrego polskiej produkcji nie widziałem, dawno też nie oglądałem nic tak dobrego na netflix. Gdybym przeczytał recenzje przed seansem to pewnie bym tego nawet nie włączył. Film może się podobać lub nie, ale dawanie 1 od "krytyków" to jest krzywdzenie i kastrowanie polskiego kina, tym bardziej, że akurat ten film nie potrzebuje kosza owoców na zachętę, bo broni się sam. Róbcie tak dalej, a będziemy mieli polskiej produkcji jedynie syf od Vegi i kino festiwalowe.
Dobry film to był "Filip" albo "Biała odwaga". A to coś, to jest wymuszona produkcja na potrzeby dostarczenia świeżego towaru na Netfliksie. Inteligentna, panienka z dobrego domu wdeptuje w sam środek mafii. No błagam! I takich głupot tam było pełno. Platformy streamingowe idą na masówkę, więc czego się spodziewać?
Biała odwaga to taki dobry film,serio? A co w nim najbardziej Ci się podobało? Że tak źle pokazali górali,a z prawdą miało mało co wspólnego? Gdyby choćby się postarali i pokazali prawdziwa historię, a nie wyssana z palca, to byłoby lepsze.
Jeśli wg ciebie tzw. panienka z dobrego domu nie może wdepnąć w sam środek mafii, jak mówisz, to chyba masz maksymalnie 10 lat, bo życia nie znasz, dziecko.
Widać, że pod kloszem byłaś chowana i o życiu wiesz mało. Grup przestępczych, mafii, gangów zwał jak zwał jest pełno i uwierz mi na słowo, ten koleś znany z mordobicia, a jego ksywa jest znana w twoim mieście, siedzi w tym i do takich grup przynależy. Obyś nie spotkała nigdy na swojej drodze takich ludzi.
Film całkiem niezły jak na polskie kino. Zgadzam się. Niestety, tylko jak na polskie kino. Oczywiście udźwiękowienie to kompletny dramat. Napięcie pojawia się tylko jak kamera pokaże gniazdko elektryczne. Muzyka kompletnie od czapy i zamiast ratować klimat to go rujnuje. Film, moim zdaniem, broni się dobrą grą aktorską. Naturalizm ofiar i przemocy jest w porządku ale to gonienie kina zagranicznego. Natomiast także nie zgadzam się ze zbyt niskimi ocenami. Mimo wszelkich wad film oglądało się ogólnie dobrze.
"Napięcie pojawia się tylko jak kamera pokaże gniazdko elektryczne." - rozwaliłeś system, lepszego określenia nie słyszałam. Dzięki :)