PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10016865}
5,9 37 tys. ocen
5,9 10 1 36590
5,9 34 krytyków
Kontrola bezpieczeństwa
powrót do forum filmu Kontrola bezpieczeństwa

Oczywiście musieli wściubić wątek gejowski...

qolonel

Widzę mój drogi, że zaczynasz się czuć bezradny i zaczynasz grać nieładnie. Zacytuj mi proszę, gdzie i kiedy napisałem, że "homosi" nazywam "chorymi psychicznie". Pytasz dlaczego osoby płodne nie chciał mieć dzieci. Najlepiej zapytaj ich bo ja mam dzieci i uważam to za największy dar i skarb jaki może mieć człowiek. Myślę, że nie pomaga to oglupiajaca lewacka propaganda, często odciagajaca kobiety od plodzenia dzieci wmawiając im, że też mogą robic kariere, że mają do tego prawa a dziecko często im to uniemożliwia. Tłumaczone jest też tak, że kobieta może stłumic instynkt kupując siebie np. psa i ma wtedy "psiecko". Inni "jebnięci", bo inaczej nie można ich nazwać, wierzą, że jak świadomie zrezygnują z potomstwa to uratują ziemię (bo jak wiadomo planeta płonie).
Co do % to dane nie są zaniżane, wręcz zawyżane. Te 20 czy 10 % są chyba wyssane ze spoconego jajca jakiejś ciotki. 
Reasumując, popęd do przedstawiciela tej samej płci jest zaburzeniem. Stoi w sprzeczności z anatomią, fizjologią czy ogolnie biologią. W przyrodzie ładowanie jednego samca przez drugiego występuje ale jest to przejaw dominacji silniejszego osobnika nad słabszym. Podobnie jest u ludzi, np. w więzieniach. I nie broń tego jako coś normalnego bo takim nie jest.

ocenił(a) film na 6
qolonel

A jak wytłumaczysz to, że spora część gejów jest do wyłapania gołym okiem? I to zaraz od czasów szkolnych. Rozumiem zabieg netflixa, że to ma pomóc im w coming out’cie, bo nie jedna historia jest o tym jak to się ktoś męczył albo ukrywał całe życie w obawie o stygmatyzację społeczeństwa. Wracając… taka maniera w wypowiedziach, często sposób ubierania się, aura, która jest wyczuwalna na pierwszy rzut oka i sporo innych czynników pozwalających nam rozpoznać geja bez jego deklaracji sprawia, że mam wrażenie obcowania z osobą w jakiś sposób zaburzoną. Czy wpływa na to nieprawidłowy okres socjalizacji? Może, czy być może jest to dziedziczne? Bo o pederastii wiadomo już od starożytnej Grecji. Pewnie faktycznej przyczyny nigdy nie poznamy, ale to nie zmienia faktu, że mamy odchylenie od normy i też nie jestem fanem jak ktoś mówi, że homoseksualizm to norma.

A Netflix to tak samo w kwestii rasizmu wszędzie wciska jak to dobrze żeby każdy z każdym żył, a potem jedziesz do Stanów i widzisz całe osiedla Afroamerykanów, którzy żyją obok białych ale nie z nimi.

ocenił(a) film na 5
qolonel

Nie dyskutuj z ta osoba. Ma dzieci, to jest jego cud i najwieksze osiagniecie wiec wiadomo, ze bedzie robil wszystko, zeby wcisnac na sile SWOJE zdanie o NORMALNA RODZINA TO CHLOP I DZIEWCZYNA. Jak na kogos przeciwnego lgbt to nieze wchodzi w 4 litery innym.

qolonel

Tu tak a propos odsetku osób https://ratujzycie.pl/ilu-homoseksualistow-jest-w-spoleczenstwie-zobacz-statysty ki/

ocenił(a) film na 7
m4ris

obserwowanie z jakim trudem przychodzi ci logiczne myslenie, sprowadza bol tez i na mnie

Wictorias

To może weź te tabletki co zawsze bierzesz albo popatrz sobie cały wieczór na TVN to poczujesz się lepiej.

Wictorias

Ps. Widok cierpiących ludzi i zwierząt zawsze napawa mnie litoscią.

Sternmayer

LGBT kojarzy mi się z LGBTQ+ gdzie jest otwarta furtka dla różnego rodzaju odchyleń. Poczytaj o postulatach tych środowisk w krajach skandynawskich, to Ci szczęka opadnie. Tam już pojawiły się postulaty o legalizacji pedofilii, zoofilii czy nawet nekrofilii.

ocenił(a) film na 4
Lukas_Art

Ależ ja pisalem sarkastycznie. Rozumiem Cię.

Sternmayer

W takim razie nie było tematu.

ocenił(a) film na 7
Lukas_Art

po prosze jakies linki bo w calym pierolo*m internecie nie dalo sie znalezc jednej informacji na poparcie tych wyssanych z dpy informacji

voitaco

co ma do tego ksiadz, chodzi o tandemistów

użytkownik usunięty
voitaco

klasycznie polecam pójść na strajk kobieta albo jarmark w Magdeburgu, bo tam urozmaicenie i pokojowe nastawienie

ocenił(a) film na 2
voitaco

A ciebie nie molestował i zazdrościsz? Oj ti ti, niegrzeczny :).

ocenił(a) film na 3
stacho93

Serio? W całym gąszczy naciąganych zbiegów okoliczności i bezsensownych decyzji bohaterów akurat rzucił Ci się w oczy znikomy wątek gejowski? Równie dobrze, zamiast partnera mogłaby być partnerka, bo nic by to nie zmieniło. W tym filmie wątek gejowski jest nieistotny, a to, że film jest słaby, powoduje cała reszta dziwnych wydarzeń.

Foor

owszem zmieniloby bo byloby normalnie a nie ze jeden chłop jest meżem drugiego. Ten drugi jak rozumiem to żona. Syf i patologia.

ocenił(a) film na 4
Foor

To jednak rzuca się w oczy bo na kilometr czuć, że jest to wciśnięte na siłę. Prawdopodobieństwo natrafienia na chłopa, który ma męża, na lotnisku jest bliskie zera. Ten film ma większe problemy, ale przynajmniej resztę można uzasadnić brakiem pomysłów scenarzystów czy ich nieudolnością. lgbt za to jest po prostu wciśnięte na siłę, to klasyczny typ propagandy i to nie robiony z żadnej dobroci serca tylko przypodobania się płacącym krocie lobby lgbt. Idę o zakład, że w napisach/dubbingu tego filmu na rynku np. chińskim nie będzie mowy o żadnym mężu, co najlepiej pokazuje jak "nowoczesny, dzielny i odważny" Netflix realnie "walczy" o reprezentację mniejszości.

ocenił(a) film na 5
Foor

Osobiście jestem mega zmęczony wciskaniem w gardło na siłę w każdym praktycznie filmie zupełnie niepotrzebnych wątków lgbt. Podobnie jest z mniejszościami. Zawsze, bez zupełnie żadnego powodu pojawia się np. czarna, super inteligentna agentka i większość białych postaci wokół niej nagle ma iq max 75. Każdy taki film z miejsca otrzymuje ode mnie 1-2 gwiazdek mniej w zależności od natężenia tego problemu. Rzygać się chce na te wszystkie nowe produkcje shitflixa itd. dlatego od kilku lat w 90% oglądam stare filmy.

stacho93

Co wy niektórzy macie z tym wyszukiwaniem wątków LGBT? No faktycznie był. No i co? I nic. Nawet nie była to tak tępiona "promocja" LGBT. Zamiast dwóch facetów gejów, mogło by być dwóch braci, nic by to nie zmieniło. A może zamiast "wściubienia" wątku LGBT, w filmie było po prostu dwóch gejów? I tyle. Nie było żadnej konkluzji, że małżeństwa LGBT są lepsze od hetero. Albo gorsze. Też nie było. Może to jest po prostu - normalne. I skoro w filmach są samotne matki, to może i mogą być i geje. Tak po prostu, bez "promocji"?

pixel70

Tego filmu jeszcze nie oglądałam. Więc nie wiem ile jest tego wątku LGBT. I tak obejrzę film w którym ten wątek się pojawia, bo jak bym chciała tego unikać to prawie nic bym nie mogła oglądać. Ale autor posta ma racje. To już musi być w każdym filmie. Wciskają na siłę, szczególnie Netflix.

gosia914

No to moze lepiej tego nie ogladac i zachowac higiene umyslu? Ja jaknwidze woke od razu odpuszczam. Robia z ludzmi co chca bo i tak obejrza, bo i tak zaglosuja bo co ogladac? Na kogo glosowac? Z tych nowych pseudoprodukcji robionych chyba przez AI. Te filmy są obecnie tak puste i robione pod motłoch że nie oglądające tego nic nie tracisz). Lepiej zająć się czymś innym lub oglądać starsze filmy które potrafią być niesamowicie wciągające (z lat 1950-2000). Po tym okresie to już kapota łącznie z muzyką.

ocenił(a) film na 5
pixel70

a pomyślałeś inaczej - a dlaczego nie pokazali, że to gej jest tym złym? Znasz w ogóle taki film - ostatnimi czasy (?), a dlaczego nie pokazali że gej współpracuje TYLKO dla zysku. A wiesz cos na temat ruskich oficerów politycznych i ich urabiania mas społeczeństwa? Szkoda, że tak trudno dostrzec anal(nomen omen)ogię między ich pracą a robota Netflixa. Na pare milionów ludzi w LA bandyta, tak się złożyło, obrał sobie za cel, nie hetero, nie samotną matke i jej dziecko, tylko pare gejów ( w dobie powszechnej indokrynacji - mam prosciej czy już rozumiesz?) Niestety przy innych produkcjach tęczowego Netflixa tu akurat łopatologia aż wali po oczach.

ocenił(a) film na 7
Malak_Al_Rahim

Akurat wybrał sobie za "cel" czarnego kontrolera i jego rodzinę. Zakładam że hetero. Przestańcie pitolić!

pixel70

I mylisz się, to nie jest normalne. To odstępstwo od normy.

gosia914

Proszę zapoznać się z najnowszymi badaniami a nie pisać takie homofobiczne głupoty.

pixel70

Ale po co na siłę wciskają to gejostwo? W prawie każdym filmie netflixa musi być wątek lgbt, rzygam już tym. Na siłę promują dewiacje, lewactwo pier... ne.

ocenił(a) film na 4
pixel70

To śmieszna dyskusja, bo wątek zupełnie nieistotny, ale...

ocenił(a) film na 4
ayzaan

(sorry, przypadkowy Enter :) Macie rację, że to mogła być partnerka, mogło być rodzeństwo, mogła być para przyjaciół etc. etc. Tylko tak się śmiesznie składa, że to nie była partnerka, nie było rodzeństwo, nie byli przyjaciele. Bo to jest Netflix (zwany złośliwie przez coraz większą grupę widzów Gejflixem) i jeżeli jest tylko możliwość by był to ktokolwiek, to w Netflixie będzie to akurat gej :))) A ja nie lubię, gdy ktoś mnie na siłę urabia.

ocenił(a) film na 6
pixel70

No właśnie dobrze napisałeś: "Zamiast dwóch facetów gejów, mogło by być dwóch braci, nic by to nie zmieniło". Mimo wszystko zamiast dwóch braci, Netflix postanowił wcisnąć, bez znaczenia dla fabuły, dwóch gejów. Więc pytam, po co? I własnie to chyba najbardziej zaczyna drażnić ludzi, wciskanie wątków LGBT na siłę tam, gdzie nawet nie ma to znaczenia.

xaphon

Ale moim zdaniem to nie jest wciśnięcie wątku gejów na siłę. Jakaś część społeczeństwa, podobno ok. 5% populacji to geje. I w tym filmie też się pojawili. Ale nie na siłę. Po prostu dlatego, że i tacy ludzie są. Zgadzam się, że w wielu filmach, szczególnie na Netfliksie jest nienaturalnie dużo osób homoseksualnych. Zgoda, ale nie akurat w tym konkretnym filmie. Ale kończmy już dyskusję, bo się robi trochę bez sensu. Nieistotny wątek w średnim filmie. ;)

pixel70

To ma ogromne znaczenie czy wrzucą małżeństwo gejów czy dwóch braci bo braterstwo jest naturalnym obrazem z którego wynika wiele pozytywnych przemyśleń widza, natomiast para gejów w dodatku para małżeńska naturalnie powoduję zgorszenie i efekt wymiotny z którego nie wynika nic pozytywnego dla widza szczególnie młodego

animal448

Biedny wrażliwy samczyk alfa

stacho93

No i oczywiście homofobom to przeszkadza:D

ocenił(a) film na 6
macgregor123

To wyobraź sobie, że ja nie jestem homofobem, mam znajomych gejów i lesbijki, ale też zaczyna mnie to drażnić, wciskanie wątków LGBT do filmów, mimo iż, jak ktoś to zauważył, kompletnie nie było to istotne dla fabuły. Pytanie brzmi, więc po co?

xaphon

No jak po co? A dlaczego nie? Może dlatego, że świat jest różnorodny? A dlaczego główny bohater jest hetero? Takie samo to pytanie jak Twoje... Skoro nie jesteś homofobom to nie powinno Ci to przeszkadzać, tak samo jak mi, że właśnie główny bohater to hetero:P

ocenił(a) film na 6
macgregor123

To skoro świat jest różnorodny, to mogli pokazać np czarnego, jak próbuje przemycić kokainę, a za paskiem ma schowaną żyletkę, ale nie pokazali bo to Netflix, za wszelką cenę poprawny politycznie. I to, że jeden z bohaterów jest gejem, serio mi nie przeszkadza, tylko pytanie po co to jest tam wciśnięte, skoro mogło być dwóch braci, dwie siostry czy jakakolwiek inna para ;-) pozdrawiam!

xaphon

No właśnie po to jest to wciśnięte, żeby pokazać że gej jest tak samo normalny jak hetero:P i tylko homofobom to przeszkadza i się doszukują spisków:D może po prostu także któryś z twórców tego filmu jest też gejem i dla niego to jest ważne, żeby taką różnorodność pokazać właśnie, bo jak widać w takim społeczeństwie jak polskie, to dla wielu to jest jakaś obraza boska:D naprawdę w rozwiniętych kulturach i społeczeństwach to na nikim nie robi wrażenia:D no i już na koniec, to też właśnie poprzez różnego rodzaju środki przekazu, tudzież formę sztuki można edukować zaciemniałe umysły:)

ocenił(a) film na 4
macgregor123

Mnie najbardziej rozbawiła reakcja tego uratowanego gostka na śmierć męża. Prawie zero emocji, zero rozpaczy, sprawiał wrażenie jakby mu co najwyżej autobus uciekł. Wspaniałe ukazanie siły więzów miłosnych pary gejów.

xaphon

"To skoro świat jest różnorodny, to mogli pokazać np xxxxxxxx, jak próbuje przemycić kokainę,.."

Chciałem zacytować ten fragment w mojej wypowiedzi, to post się chyba zblokował podczas próby wstawienia. Nie wiem o co tu chodzi.

xaphon

Czyli wątek homoseksualny może być tylko w filmie jak ma to jakieś uzasadnienie? Nie może być po prostu ot tak sobie?

BartasBartas

Według myślenia wielu osób z tego wątku to każdy, kto odbiega od białego hetero mężczyzny KONIECZNIE musi mieć uzasadnienie, żeby się pojawić w filmie.
Musi się ciekawie żyć z taka paranoją.

użytkownik usunięty
macgregor123

leć na paradę róeności niehomofobie

stacho93

Nie zes... aj się.

kl1

Jesteś pederastą?

stacho93

A wściubili wątek hetero?

stacho93

Przyzwoity człowiek nie napisałby czegoś takiego.

ocenił(a) film na 6
stacho93

jak ja uwielbiam homofobów , którzy myślą, że dobrze myślą...

stacho93

Niestety, i oczywiscie zrobili z pary gejow malzenstwo i rzecz jasna obaj byli bardzo dzielni.

stacho93

Straszne. Może jeszcze murzyna pokazali?

stacho93

Bez pedałów ani rusz , muszą być w każdym filmie i serialu