7,5 69 tys. ocen
7,5 10 1 69490
7,6 30 krytyków
Koralina i tajemnicze drzwi
powrót do forum filmu Koralina i tajemnicze drzwi

Debilny tytuł.

ocenił(a) film na 9

Jakby nie można go zostawić takim, jakim jest. Równie dobrze, może nazywać się Koralina i
tajemnicze drzwi, brudne okna oraz zardzewiały bojler.

użytkownik usunięty
rynsztof

hahahahahahaha

albo koralina i tajemnicze drzwi , brudne okna zardzewiały bojler , dziurawa podłoga i stara szafa

ocenił(a) film na 10
rynsztof

osoby odpowiedzialne za dystrybucję w polsce, najwyraźniej nie lubią krótkich tytółów, boją się, że nie przyciągają uwagi. dlatego często wydłużają je jakimiś frazesami:)

ocenił(a) film na 10
pseudoalias

Może i tytuł przesadzony, ale to chyba nie wpływa na animację, która jest ARCYDZIEŁEM !!

rynsztof

całkowicie się zgadzam.

ocenił(a) film na 10
rynsztof

Nie lubię malkontenctwa. W wszystkich krajach prócz Finlandii dodano w tytule "tajemnicze drzwi" :) Chyba tylko w Polsce jest to takim problemem...

ocenił(a) film na 9
kybe

jesteśmy przyzwyczajeni, że u nas się takie rzeczy dzieją. Nawet Obcego 4 część przetłumaczyli kijowo. Nie ma co się dziwić, w końcu to tylko tytuł. trudno, za to film: mistrzowski!

ocenił(a) film na 9
kybe

Ale to może nieco uwłaszczać nieco autorowi książki, który nazwał ją jak nazwał, a tytuł postanowiono niepotrzebnie zmieniać, upiększać, upierdzać. Ja bym się wkurzył.

ocenił(a) film na 9
rynsztof

Też bym się wkurzyła, ale z drugiej strony sprzedając prawa do ekranizacji autor musi się liczyć z tym, że tak to może wyglądać.

ocenił(a) film na 10
gr_louiee

Jakby mu przeszkadzało, to by zabrał głos w tej sprawie... Ale nie jest małostkowy więc milczy...

ocenił(a) film na 9
kybe

No cóż, może zabrał a może się zgodził że to świetny pomysł, tego nikt nie wie ;) Abstrahując od Koraliny trzeba jednak przyznać, że polskie tłumaczenia tytułów zadziwiają. I często nie pozytywnie :)

ocenił(a) film na 10
gr_louiee

To fakt :) Dlatego czepiajmy się tych fatalnych tytułów, a "tajemnicze drzwi" niech pozostaną neutralne :)

ocenił(a) film na 9
kybe

jestem za! A czepiajmy się wieki "Wirującego seksu" xd :)

użytkownik usunięty
gr_louiee

Zauważyłam , że w Polsce nie lubię krótkich tytułów .

ocenił(a) film na 9

Zawsze wszystko przekombinują ;)