Nie jest to jednak film dla małych dzieci a najwyżej dla młodzieży.Małe dziecie po obejrzeniu tego nie będą mogły w nocy spać.Moim zdaniem określenie tego filmu jako familijny jest nieporozumieniem.
to jest film familijny, ale... należy do nietypowego gatunku znanego horrorem dla dzieci, tym bardziej fajnym, że raczej boją się go bardziej dorośli, niż dzieci.
tak wyczytałam w opisie tego filmu na vod ;)
"Horror dla dzieci" ?:) Czego to nie wymyślą żeby zachęcić do oglądania a swoją drogą "Koralina" kojarzy mi się z filmem "Gnijąca panna młoda" który jest animacją dla dorosłych.
Film jak dla mnie świetny, ale moją 9letnią kuzynkę strasznie wystraszył i gdy tylko ktoś o nim rozmawia, zaczyna płakać O_o Chyba rzeczywiście film bardziej dla nastolatków i w górę.
Czy ja wiem? Moja siedmioletnia chrześnica, oglądała go z wielką pasją, po seansie powiedziała, że był "super". To już wszystko zależy od dziecka. Jednak chyba lepiej trochę poczekać, albo samemu pierw obejrzeć "Koralinę...", tak jak ja to zrobiłam i na gorszych momentach zasłaniać oczy, bo bajka jest naprawdę świetna.