7,5 69 tys. ocen
7,5 10 1 69490
7,6 30 krytyków
Koralina i tajemnicze drzwi
powrót do forum filmu Koralina i tajemnicze drzwi

Jak już wspomniałem w innym wątku, film jest świetny a animacja, jak i cała wizualizacja, wprost rewelacyjna. Jednak bardzo irytowała mnie muzyka, a szczególnie te "kluskowate" śpiewy. Tutaj twórcy wyjątkowo się nie popisali. Czuć tu nachalną ingerencję jakiegoś muzycznego artysto-poety, który najwyraźniej nie rozumie, że film to nie teatr nowoczesny i nie ma tu miejsca na "artystyczne" dziwactwa.

użytkownik usunięty
Sony_West

Chyba nie o tym filmie mówisz. Muzyka jest bardzo odpowiednia, a dziecięce śpiewy dodają klimatu, zwłaszcza, kiedy są tłem dla scen z drugą matką.

ocenił(a) film na 7

hmm... wiesz... chyba jednak o tym filmie mówię.

użytkownik usunięty
Sony_West

"Czuć tu nachalną ingerencję jakiegoś muzycznego artysto-poety, który najwyraźniej nie rozumie, że film to nie teatr nowoczesny i nie ma tu miejsca na "artystyczne" dziwactwa"

Chyba jednak nie.

ocenił(a) film na 7

Masz coś nie tak ze wzrokiem. Albo raczej z rozumem...

użytkownik usunięty
Sony_West

Szkoda że przeintelektualizowałaś (trudne słowo) tej odpowiedzi jak poprzedniej, byłaby szansa żebym nie zrozumiał.

ocenił(a) film na 7

wiesz, co mnie zawsze najbardziej bawi w internetowych dyskusjach? Te dogadywania w stylu "trudne słowo" :) Uwierz mi, znam wiele trudniejszych słów. Jeśli ich użyjesz, będzie to dobrze świadczyć o Tobie. Ale przynajmniej się postaraj.

ocenił(a) film na 7
Sony_West

Muzyka jest swietna! To jedna z pierwszych rzeczy na ktora zwrocilem uwage. Oryginalna, tajemnicza, wciagajaca.

ocenił(a) film na 10
Sony_West

Sony, chyba odpowiadałaby Ci soundtrack typu POP, R'N'B.
Nie rozumiem Cię człowieku, muzyka jest świetna, zjawiskowa, tajemnicza zresztą jak owy film.

ocenił(a) film na 7
milkacool2

Ja to zrobiłeś, że po mojej wypowiedzi od razu wydedukowałeś, jaki wolałbym gatunek muzyczny? A może po prostu chciałeś mi jakoś "dowalić"? To łatwe. O wiele trudniej jest dać drugiemu człowiekowi prawo do własnej opinii...

ocenił(a) film na 10
Sony_West

Po pierwsze, jestem kobietą.
Po drugie skoro nie jesteśmy w teatrze, to co byś preferował?
Pozostaje Pop, R'N'B

ocenił(a) film na 9
Sony_West

A mi muzyka bardzo się podobała, nadawała filmu odpowiedniego klimatu.

Sony_West

Bruno Coulais zjadł tym soundtrackiem konkurencję. Cholera, to jest najoryginalniejsza filmowa muzyka ostatnich kilkunastu lat. Od czasów Koraliny tylko Jak Wytresować Smoka miał równie ciekawe kompozycje. Reszta to w większości ciągły recykling podobnych brzmień.

ocenił(a) film na 10
Sony_West

wspaniały soundtrack to jeden z głównych atutów tego filmu. idealnie pasujący do filmu, oryginalny i baśniowy.

Sony_West

Faktycznie, muzyka była nie pierwszej klasy, ale film jako taki bardzo mi się podobał.

Sony_West

Każdy ma prawo do własnego zdania. Dla mnie jest to najlepszy soundtrack, z jakim się do tej pory spotkałam. I szczerze mówiąc weszłam na stronę tego filmu tylko dlatego, że właśnie go słucham i chciałam sprawdzić, czy ktoś podziela moje zdanie:)

domusia

Dokładnie, ścieżka dźwiękowa jest po prostu genialna :)