7,5 70 tys. ocen
7,5 10 1 69506
7,6 30 krytyków
Koralina i tajemnicze drzwi
powrót do forum filmu Koralina i tajemnicze drzwi

Koralina

użytkownik usunięty

Film bardzo mi się podobał, jeśli komuś nie odpowiada klimat Koralinki, Miasteczka Halloween czy Gnijącej Panny Młodej po prostu niech tego nie ogląda. Ja najpierw przeczytałam książkę i sądzę, że zrobiłam dobrze, z racji tego, że wiedziałam czego mam się spodziewać. Jedyne co mnie nieco zastanowiło to rzecz, że w Gaimanie wywnioskowałam, że Koralina i jej rodzina to Anglicy i Różowy Pałac mieścił się niedaleko Londynu (był tam jakiś wątek, że chyba jej ojciec miał jechać do Londynu, czy coś w tym guście), tymczasem w filmie była to ewidentna Ameryka, z racji choćby rozmowy Koraliny i Wybiego z którego Koralina pochodzi stanu (po tym jak Koralina szukała studni na początku Wybie uznał, że musi być z Texasu albo z Utah, jakiegoś suchego, a ona odpowiedziała, że z Michigan.).

Pozdrawiam!

M.

ocenił(a) film na 8

Jak ktoś ma wiedzieć, że mu się nie podoba, jeśli nie oglądnie

użytkownik usunięty
goskos1

Wspanialy film,choc raczej nie dla dzieci,mogasie przestraszyc.

ocenił(a) film na 10

Film bardzo mi się podobał -lubie takie niby horrorki .Troche jak Tima Burtona -i co mi się najbardziej w tej produkcji podobało to to, że nie była to zwykła bajka dla dzieci jakich nie mało ,lecz naprawdę świetny film .nie wiem co tu może sie nie podobać

alice4485

Myślę, że to bajka i dla dzieci i dla dorosłych. Każdy może się dzięki niej czegoś nauczyć. Wiadomo, że każdy wyciągnie inne wnioski.