Książka była niesamowita. Bardzo wciąga, ale ma w sobie coś dziwnego. Jest troche niepokojąca, mam nadzieję, że film nie będzie zwalony. Najdziwniejsze w książce były te guziki zamiast oczu. Podejrzane...;)
właśnie skończyłem czytać (drugi raz, bo już zdążyłem się zapoznać z Koraliną kilka lat temu) i chociaż jest to książka skierowana do młodszych, ja bawiłem się świetnie. ponad 2godz i przeczytane- nowa edycja dopiero co wydana, pięknie się prezentuje,chociaż okładka mogłaby być inna. świetny klimat-można się pośmiać, a nawet przestraszyć. na film czekam niecierpliwie.
Dokładnie, ksiązka jest niesamowicie klimatyczna... Chociaż ja miałem nadzieję, na bardziej mroczny film, a ten wydaje mi się taki zbyt kolorowy... Boję sie że będzie za bardzo "lightowy"... I jeszcze kat. wiekowa PG. Cenię Selicka za "Nightmare Before Christmas", więc nie tracę nadziei na świetną animację. Ale z góry wolałbym, żeby za KORALINĘ zabrał się Burton... Co nie zmienia faktu, że bardzo na nią czekam...
Zgadzam się w 100%, że film jest zbyt kolorowy. Koralina powinna być bardziej szara, może i melancholijna, jednak jeśli książka była rewelacyjna, film nie powinien być najgorszy ;)
Nie traćmy nadziei ;]
Książki jeszcze nie skończyłam czytać, film oglądałam już z 5,6 albo i
więcej razy ;]
Według mnie książka to takie pomieszanie z pogmatwaniem xd.
I w ogóle nie ma Łajbiego :
Według mnie, ta książka była bez sensu, bo napisana dla młodszych dzieci, gdzie połowa przeżyć bohaterki była pominięta. Film zdecydowanie ukazuje wszystko, co powinnno być zawarte w książce. Chyba, że jest jakaś inna wersja książki, o której nie słyszałam...?