7,5 69 tys. ocen
7,5 10 1 69490
7,6 30 krytyków
Koralina i tajemnicze drzwi
powrót do forum filmu Koralina i tajemnicze drzwi

Nie wiem czy to dziwne z mojej strony czy nie, bo mam 19 lat, ale przeraża mnie ten film za
każdym razem gdy go oglądam! Samą mnie to śmieszy :D

Poza tym myślę, że animacja świetna i przedstawienie świata fantasy również, ktoś miał
wyobraźnię przy tworzeniu filmu, historia fajna, dlatego wysoko oceniam. Ale pozostaje
przerażający!

ocenił(a) film na 7
evelienn

Przepraszam, ale to okropnie dziwne. Najwidoczniej są ludzie, którzy boją się bajek takich jak: Gnijąca panna młoda, Miasteczko Halloween czy włąśnie Koralina.
Może to nie jest takie dziwne....

ocenił(a) film na 8
Emillia_

"Gnijąca panna młoda" właśnie bardzo mi się podobała :) A tej drugiej bajki nie widziałam. To się tyczy tylko "Koraliny..", cos jest w tych guzikach zamiast oczu, pretensjonalnych zachowaniach "drugich rodziców" wzbudzających podejrzenia i niepewność, a przede wszystkim nieprawdziwa matka, która przechodzi przerażającą przemianę, staje sie nagle koścista, wydłużona i łazi z tą igłą... dużo by wymieniać :D

ocenił(a) film na 7
evelienn

Ale są też elementy, które mnie rozwalają np. drugi ojciec po metamorfozie (gruby, zleniwiony, trzymany pod kapciem), występ 2 sióstr aktorek w drugim śwecie, poza tym niesamowita animacja i sama nieco denerwująca Koralina.

ocenił(a) film na 8
Emillia_

tak, w tej bajce jest wszystko :) generalnie bardzo mi się podoba, ale muszę mieć dobre warunki by ją oglądać (w świetle dziennym, z drugą osobą najelpiej :d)

ocenił(a) film na 7
evelienn

No tak.

ocenił(a) film na 9
evelienn

Oglądałam i Gnijącą Pannę Młodą Tima Burtona i Miasteczko Halloween i przyznaję, że na Koralinie niektóre momenty budowały we mnie napięcie rodem z horroru. Może nie było w tym nic strasznego, ale po prostu nie umiem tego wytłumaczyć. Gdy Koralina odkrywa prawdziwą 'twarz' tego świata, po protu wow! Jak dla mnie jedna z lepszych animacji i szczerze mówiąc, nie nazwałabym go familijnym, a thrillerem.

ocenił(a) film na 8
evelienn

Ja też się trochę bałam. Ale i tak świetny!