7,5 70 tys. ocen
7,5 10 1 69520
7,6 30 krytyków
Koralina i tajemnicze drzwi
powrót do forum filmu Koralina i tajemnicze drzwi

Jeśli ten film nie dostanie Oskara za najlepszy film animowany to bojkotuję Oskary. Genialna, artystyczna bajka gdzie forma dorównuje treści i na odwrót. Takie animacje to rzadkość w ostatnich latach.

psycholog_stosowany

Animacja jest naprawdę dobra, ale Oskara w swojej kategorii raczej niedostanie. Za duża konkurencja w tym roku: będzie jeszcze "9" i "Odlot" i wydaje mi się, że prędzej to jedna z tych animacji ma szansę na Oskara. Ale z drugiej strony... ;)
Dla mnie naprawde dobra animacja! MA swój klimat, super muzykę, no i fabuła ciekawa. Oby więcej takich filmów ;p

ocenił(a) film na 9
Polon92

No właśnie - ma klimat. I to naprawdę specyficzny, którego bardzo często brakuje nowym produkcjom.

psycholog_stosowany

Eh, to prawda coraz częściej brakuje klimatu w animacjach. Czasem wydaje mi się że więcej uwagi przykładane jest do tworzenia "zabawnych" dialogów niż do samej histori (która staje się tylko pretekstem do ukazania gagów i żartów w wykonaniu głównych postaci). Na Oskary 2010 jeszcze długo sobie poczekamy więc jeszcze wszystko sie może zdażyć ;p Szczerze liczę jednak na to, iż animacja "9" okaże się czymś naprawdę dobrym i zdobędzie tego Oskara ;p Może to dlatego, że ogromnie mi się spodobała krótkometrażówka na podstawie której powstaje właśnie ta animacja. No i Burton jest producentem ;]