Chyba niewiele osób wie, że film ten powstał na podstawie książki Neila Gaimana o tytule "Koralina" - powieść doskonała, ale dla grupy wiekowej +15. Wielu dorosłych pewnie zabrało swoje dzieci na tę "bajeczkę" do kina, bo raz, że animowane, a dwa, że w tytule mamy "...i tajemnicze drzwi", nie wiedząc, że to animowany horror...
Horror jak nic. Mam 20 lat. Oglądałam już niejeden horror i żadnego się tak na serio nie przestraszyłam. A po tej cholernej bajce miałam koszmary przez 3 dni. Okropny film.
ale to książka dla dzieci( moim skromnym zdaniem na pewno nie 15+ ale tez i nie 9...)podobnie jak choćby 'Księga cmentarna', 'Gwiezdny pył" czy "Odd i lodowi olbrzymi". Bajki braci Grimm były bardziej przerażające.:)
'Księga Cementarna' była bardzo fajna książką, a jeśli lubisz braci Grimm to o jego bajkach też jest film. "Nieustraszeni Bracia Grimm" ;D jak byłam mniejsza to był dla mnie przerażający xd
widziałam- niezły. ja z dzieciństwa pamiętam jakąś przerażającą ekranizację ich bajek, teraz to by chyba była kategoria 16+.. ( i nie był to chyba Wspaniały świat braci Grimm, bo inne opowieści były - pamiętam coś o paleniu jeżowej skóry )...