7,5 69 tys. ocen
7,5 10 1 69490
7,6 30 krytyków
Koralina i tajemnicze drzwi
powrót do forum filmu Koralina i tajemnicze drzwi

coś jakby obraz dziecięcego koszmaru sennego, który pewnie po latach czai się nadal w głowach wielu dorosłych, tylko jakby trochę przykryty zapomnieniem. Niesamowity klimat... w tym filmie coś jest

użytkownik usunięty
fracek506

AAAAAA !!!!! oo horror

ocenił(a) film na 10
fracek506

Film genialny! I technicznie, i fabularnie. Jest tu wszystko, czego potrzeba dobrej opowieści - mądry przekaz, cała paleta emocji. Gorąco polecam, ale na pewno nie małym dzieciom.

ocenił(a) film na 9
fracek506

tak...ten klimat strasznie przyciąga, oglądałam ten film jesienią. chociaż fajnie by było gdyby zrobili w wersji filmowej a nie animowanej.

ocenił(a) film na 8
evanel

mój 3 letni siostrzeniec lubi te bajke a około 7 letni kuzyn [czy jakos tak] krzyczy na sam widok okładki :D

Rock_

SPOILER

Dla mnie to jest bajka przestrzegająca dzieci przed panami z cukierkami czy jakimiś sektami. Otóż Koralina, zła na swoich rodziców, kolegę, życie chce coś lepszego, jest smutna, nikt jej nie słucha. I pojawia się ktoś kto daje jej to wszystko czego jej brakowało, jest taki wspaniały, ma wymarzone potrawy, ubrania, rodziców, którzy się nią zajmują, sąsiadów, którzy robią dla niej przedstawienia itd, a tu nagle poznaje prawdziwą twarz tych ludzi, oni są dobrzy tylko teraz, by móc wziąć od niej to, czego chcą...

fracek506

zgadzam sie! mi samej przeszly ciarki po seansie :p a swoja droga jak mozna nakrecic horror dla dzieci? po co?

ocenił(a) film na 8
malinka_20

pierwsze ze film animowany to nie koniecznie bajka ale ten tytuł akurat wizualnie owszem wyglada jak bajka nie wiadomo co tworca mial na mysli i do jakich odbiorców chcial uderzyc ;d bo np jest jedna czesc resident evil ktora w calosci jest animowana wyglada zupełnie jak filmowe wstawki w grach ;d ale raczej nie jest dla dzieci :)

Rock_

ja nie stwierdzilam ze film animowany jest przeznaczony tylko dla dzieci, jednak ten ,to film familijny wiec zastanawia mnie tylko po co serwowac dzieciom takie emocje skoro ja sie balam ogladac, no moze to za duzo powiedziane :p

ocenił(a) film na 8
malinka_20

:) ale jak? czekaj pogubilem sie familijny? bo? tak pisze? jezeli tak to akurat tym bym sie nie sugerowal :) ale w sumie jest to bajka ktora nie fajnie sie oglada samemu ;d nawiasem mowiac ponoc takie filmy szkodza na zdrowie ;]

Rock_

Rock _ przepraszam, muszę "jest napisane" :) Nie chcę obrazić, ani nic, ale choruję jak ktoś robi błąd w tym wyrażeniu (ja na pewno robię błędy w wielu innych, więc nie uważam się za jakiegoś znawcę ), ale nie pisze, tylko jest napisane.:)

ocenił(a) film na 8
Indra_5

aaaaaaa..! >.< przepraszam faktycznie :D Sam czesto upominam ludzi o takie błędy :P [np. ''przyszłem''] .nie ma problemu ;d

Rock_

Cieszę się, że zrozumiałeś i tak przyjąłeś :) Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
Indra_5

:D dzieki ;] wzajemnie :)

Rock_

noo prosze... przyjemnie zobaczyc ze ludzie moga zwrocic sobie na cos uwage i nie konczy sie to chamskimi docinkami i co niestety ma tu miejsce niemalze notorycznie :/ i owszem jest napisane ze to min. kino familijne co nie zmienia faktu ze itak film powininien miec chyba jakies ograniczenia wiekowe , nie wiem przynajmniej od 8 lat

ocenił(a) film na 8
malinka_20

:D kultura osobista budzi zainteresowanie :D miło :) ale wracajac do tematu kto wypisuje te kategorie to mnie ciekawi bo wątpie ze twórcy filmu mieli w zamiarach stworzenie filmu familijnego w sumie z tego co widze to takie kino jest dla rezyserów którym nic innego nie wychodzi, lub którym potrzeba pieniedzy i uderzaja w samo dno

....Przepraszam z góry za mozliwe bledy ale dzisiaj jest piatek i naprawde wielki trud sprawia mi samo trafienie w klawiature d;

Rock_

a no widzisz takie czasy, ze kultura budzi zainteresowanie. moze za malo sie udzielasz na forach o wampirach dla nastolatek :P:P tam za jakakolwiek niewiedze by Cie zjedli :)) Mozliwe tez ,ze to jakis blad portalu, ze film jest zaznaczony jako familijny albo poprostu nie potrafili sie zdecydowac na odpowiednia kategorie do tej "bajki" to dali 3 rozne. W kazdym razie dobry film