Kosmiczne jaja

Spaceballs
1987
6,5 59 tys. ocen
6,5 10 1 58983
6,3 27 krytyków
Kosmiczne jaja
powrót do forum filmu Kosmiczne jaja

parodia

ocenił(a) film na 8

Jedna z najlepszych parodii w historii kina. Najlepszy moment jak przeczesywali pustynie ;p

ocenił(a) film na 7
polikusfantasy

Rewelacyjnie przełożyło się to też na język polski (bo taka gra słów wcale nie musi)...!!! xD

ocenił(a) film na 9
truvneeck

I ten ich wielki grzebień... scena mistrzostwo xD

KinoManiack

Tak szkoda, że cały film nie trzymał poziomu tej genialnej sceny i zakradło się dużo czystej głupoty:D Bo jak ją zobaczyłem to śmiałem się do końca i jak tylko sobie przypomnę to wraca mi dobry humor.

polikusfantasy

Oglądałem ten film tylko raz z 15 lat temu za dzieciaka i tylko tę scenę pamiętam xD. No jeszcze chyba odkurzyli Ziemię z tlenu, ale już nie pamiętam czy to w tym filmie xD...

ocenił(a) film na 10
LeoMessi86

To ten film, tylko to była planeta Druidia-nie ziemia. Jak by się tak zastanowić, jakbym miał opisać najśmieszniejszą sytuację z filmu to bym musiał opisać każdą scenę dokładnie. CAŁY FILM JEST GENIALNY

ocenił(a) film na 9
polikusfantasy

I Pizza de Hut

ocenił(a) film na 8
polikusfantasy

Fajny był motyw z parodią Planety małp. Jak wychodzili z nosa tej głowy, he, he, he.

polikusfantasy

Tak, to było świetne. I ten handelek Jogurta też rozbrajał. Ogólnie, cały film jest naładowany dobrymi żartami.

ocenił(a) film na 9
polikusfantasy

No i jeszcze tańczący Obcy (w knajpie komus z brzucha wylazł), jak księżniczka powiedziała "przypalił mi włosy!!" i wystrzelała całą grupę żołnierzy, Lord Hełm i wiele wiele innych :D

Agness_92

-Kosmiczne jaja?
-Cholera!
-Planetę diabli wezmą...

ocenił(a) film na 8
polikusfantasy

Bardzo dobra komedia.

ocenił(a) film na 7
polikusfantasy

Żołnierze dosłownie przeczesujący pustynie wielkimi grzebieniami- bezcenny widok.

Albo scena gdy Hełmofon ma walczyć z Lone Starrem i mówi (przepraszam jeśli niedokładnie zacytuje):
Hełmofon: Musze Ci coś powiedzieć. Byłem współlokatorem szwagra....
Lone Starr: To kim jesteśmy dla siebie?
Hełmofon: Absolutnie nikim.

Albo obcy wyłażący z faceta i zaczynający śpiewać.

Świetna parodia !!!

ocenił(a) film na 9
agawa87

Mnie jeszcze rozwala jak Hełmofon bawiący się laleczkami

Tortuga033

Tak, ta scena była świetna! Ale tak jak mówiliście wcześniej, przeczesywanie pustyni - to było mistrzostwo!

ocenił(a) film na 10
LadyKrueger

Predkosć Absurdalna-osiągneli kratke

użytkownik usunięty
polikusfantasy

9/10
Naprawdę udana parodia

polikusfantasy

Potwierdzam. Klasyk gatunku!

polikusfantasy

drobna poprawka: najlepsza

polikusfantasy

Mnie najbardziej utkwila w pamieci scena, gdy sterroryzowany krol zmuszony zostal do podania kod udezaktywujacego pole silowe i komentaz lorda Helma
- To jakies jaja? co to za szyfr? 1, 2, 3, 4, 5 ? Przeciez takie szyfry maja tylko skonczeni idioci w swoich walizkach!!!
kiedy nagle wszedl prezydent i zapytal, czy podali szyfr? Tak podali - 12345....
-ze co? Zupelnie jak w mojej walizce...