Kosmiczne projekcje 3000

Mystery Science Theater 3000: The Movie
1996
7,3 365  ocen
7,3 10 1 365
7,0 2 krytyków
Kosmiczne projekcje 3000
powrót do forum filmu Kosmiczne projekcje 3000

Mało kto wie o tym, że jest to kinowa wersja popularnego w USA serialu o tym samym tytule. Serial ten byl nadawany przez 11 lat i obśmiewał właśnie w ten sposób różne żenujące produkcje, głównie horrory i s-f. De facto film jest kolejnym odcinkiem serialu, tylko przeznaczonym do dystrybucji kinowej, a nie telewizyjnej. Naprawdę dziwię się, że żadna ze stacji nigdy nie planowała emisji tego serialu u nas, myslę że mógłby stać się hitem. W efekcie jest on w Polsce niemal kompletnie nieznany, a gdyby nie "Island Earth", chyba nikt w naszym kraju by o nim nie slyszał. Może kiedyś ktoś wpadnie na taki pomysł, bo serial jest przezabawny, a i szczęka może opaść, jak się zobaczy poziom filmów, jakie tworzyli pewni 'twórcy".

Na youtube jest wiele odcinkow serialu, podzielonych na cześci. Widziałem kilka i stwierdzam, że dotrzymują one kroku filmowi i są równie zabawne. Szczególnie polecam obśmianie "Manos - Hands of Fate" (film powstał w 1966, ale i tak jest chyba największą chałą, jaka kiedykolwiek powstała - kto widział, ten wie o co mi chodzi) i "Horrors of Spider Island". Teraz szykuję sie na obejrzenie odcinka z "Prince of Space". Te filmy naprawdę byloby ciężko oglądać bez zabawnego komentarza twórców "Mystery Science Theatre".

Chan_Ka_Kui

na google video są w całości; serial jest absolutnie genialny;

manos jest beznadziejny, ale wg mnie jeszcze gorszy (czyli lepszy jest Robot Monster)

pozdrawiam

MST3K iz da thang!

ckdexterhaven

Skoro tak, obejrzę "Robot Monster". Jestem już po seansie "Prince of Space" i gorąco go polecam, dawno się tak nie pośmiałem, ekipa MST3K dała czadu:) Ten film to dowód na to, że japoński kicz to nie tylko Godzilla.

ocenił(a) film na 10
Chan_Ka_Kui

Phase IV i 6 filmów z Gamer'ą w roli głównej zniszczyło mi osobowość :)

ocenił(a) film na 10
Chan_Ka_Kui

gdyby tylko ktoś znalazł jakiekolwiek napisy był bym wniebowziety, bo czasami ciezko skumać co chłopaki grypsują :] nawet angielskie, serial oczywiscie :/