Koszmar z ulicy Wiązów

A Nightmare on Elm Street
2010
6,0 60 tys. ocen
6,0 10 1 59871
4,0 22 krytyków
Koszmar z ulicy Wiązów
powrót do forum filmu Koszmar z ulicy Wiązów

Nie zachwycił mnie w ogóle. Dopiero w końcówce jakoś się wciągnąłem więc dlatego daje 5/10 ale film na pewno nie powala na kolana. Można obejrzeć ale jednak liczyłem na coś więcej. Muszę jednak zaznaczyć że Nancy była w porządku ;)

ocenił(a) film na 2
Raku1950HKS

Film cię nie zachwycił, ale dałeś mu AŻ 5 pkt. Brawo za logikę...
Film był fatalny, bezpłciowy, przewidywalny jak jasna cholera (co chwilę z dziewczyną przewidywaliśmy co będzie za chwilę się działo), nudny i mało wciągający - zasypiałem już od pierwszych 10ciu minut. Totalna klapa, pomijając może z jedną scenę, dlatego daję 2/10

ocenił(a) film na 5
GanGstaRR

Gdzie tu mam problem z logiką? 5 to znaczy OK a OK to nie znaczy "zachwycający". Nie powalił na kolana, nie zachwycił ale był OK do obejrzenia i nie wracania nigdy więcej. Nie widzę tu nic sprzecznego. Ocena jest zawsze subiektywna i trudno w takiej samej skali oceniać różne gatunki filmowe i filmy oglądane na przestrzeni kilku lat. Trudno je do siebie porównywać i dlatego ciężko o dobrą ocenę. Człowiek musiałby być zawsze wypoczęty, musiałby mieć tyle samo lat i musiałby oglądać film po filmie żeby ocena była obiektywna a najlepiej jakby potrafił oglądać dwa na raz. Jako fan horrorów zawsze będę forował filmy grozy bo samo to że jest horrorem już daje mu + na wejściu. Film oceniam na 4,5 a że 5 zaokrągla się do góry to zdecydowałem że w mojej kolekcji zasługuje na miejsce wśród 5 na filmwebie.

Mam nadzieje że wszystko wyjaśniłem.