Koszmar z ulicy Wiązów

A Nightmare on Elm Street
2010
6,0 60 tys. ocen
6,0 10 1 59871
4,0 22 krytyków
Koszmar z ulicy Wiązów
powrót do forum filmu Koszmar z ulicy Wiązów

Świetny remake

ocenił(a) film na 9

Jestem fanem Freddy'ego i bardzo bałem się obejrzeć ten film, jednak niepotrzebnie.
Historia jest tu bardzo podobna do pierwszej części (jak to w remake'ach) lecz trochę
zmieniono, efekty są bardzo dobre, klimat mimo iż słabszy od orginału to i tak może się
podobać, nowy Freddy trochę gorszy od Pana Englunda lecz nie mogę mu nic zarzucić
jedynie chyba trochę mniej humoru ale jak powiedział "Tylko go głaskałem" o tym martwym
psie to co by nie mówić rozbawił mnie. Krótko, część słabsza od orginału Craven'a, lecz
zarazem to kawał dobrego horroru, 9/10! Z niecierpliwością czekam na odświeżenie drugiej
części koszmaru :)

ocenił(a) film na 8
pikaz512

Remake całkiem udany tylko ten wygląd Freddy'ego.....

ocenił(a) film na 9
simon3333

Co ty chcesz, według mnie bardzo dobrze wyglądał (choć gorzej niż ten z orginału), choć każdy ma inne gusta, dlatego akceptuję twoje zdanie.

ocenił(a) film na 6
pikaz512

Ja nie podzielam twojej opinii, jak dla mnie ta fabuła z Freddy'm ogrodnikiem zabawiającym się z dziećmi była trochę zbyt przekombinowana, ale oczywiście film miał też swoje plusy - genialna muzyka, gra aktorska, efekty specjalne, a i teksty Freddy'ego, niektóre bardzo podobne (jeśli chodzi o klimat) do starego, znanego już Kruegera (" - Oh God... - No, just me" bądź "Why are ya screamin'? I haven't even cut you yet" i wyżej wymienione "tylko go głaskałem"). Film nie jest najgorszy ale zdecydowanie nie najlepszy, lubię od czasu do czasu obejrzeć. Też niecierpliwie czekam na odświeżenie drugiej części Koszmaru, bo niestety była do kitu - może teraz coś wymyślą, żeby dało się ją oglądać? :)

pikaz512

ale obczajcie to :rodzice tych dzieci spalili go za molestowaie ich dzieci ,a w oryginale za ich morderstwa .oni wrzucili go do pieca hutniczego a w remaku on wybiegl zywy,on przezyl bo zawarl pakt z diablem

ocenił(a) film na 6
pikaz512

3 grosze ode mnie.

plusy:
- Większe głębsze efekty w miejscu w którym trzeba.
- Momenty między snem a jawą.
- Osoba Krugera może troche mniej typowa ale wcale nie gorsza - pasuje do aury.
- Generalnie nie ma kręcenia wokół jakiegoś jednego bohatera, wartka akcja.

minusy
- Dużo momentów w których przejawia się Freddy lub tych w których ginął ofiary jest bez pomysłowo skopiowana.
- Nagłe momenty grozy, szybkie strzały - nie w stylu Freddiego, zbytnio uderza w uniwersalizm.
- Ogólnie film nic nie wniósł, odwalony żeby popatrzeć, bo są teraz zasoby - to tak jak z nową wersją Windowsa.

ocenił(a) film na 10
pikaz512

zgadzam sie oby byl kolejny remake ale ztymi samymi aktorami !