Koszmar z ulicy Wiązów

A Nightmare on Elm Street
2010
6,0 60 tys. ocen
6,0 10 1 59871
4,0 22 krytyków
Koszmar z ulicy Wiązów
powrót do forum filmu Koszmar z ulicy Wiązów

1. to jest ponowne opowiedzenie tego samego co w pierwszej czesci tyle ze prosciej, nudniej i mniej efektownie (fajnie prawda?)

2. dialogi sa nudne, oklepane, przewidywalne, nie smieszne, nie ciekawe, sa esencja tandety Wiekszosci slasherowych filmow, rownie dobrze mogli mowic po chinsku a nawet malpa by skumala o czym gadaja (przez caly film wałkują ciagle to samo: -o boze on nie zyje, -jemu sie cos snilo, -mi sie tez cos snilo, -ja ci nie wierze, -a ja ci wierze, -o boze on tez nie zyje, -teraz wierzysz, -nie nie wierze, -ok wierze. koniec)

3. Kruger, o boze, co to w ogole bylo? ze niby mialem sie bac? goscia z geba zmarszczonej salamandry? ktorego teksty sa rownie przekonywujace jak jego chec zabijania? W oprzednim Freddym byla pasja wrecz obsesyjna potrzeba torturowania i zabijania, a ten koles tutaj robi to chyba za kare.

4. Aktorzy... zgroza tego slowa tutaj uzywac. Odpicowane laleczki walace na kilometr sztucznoscia ze Zmierzchu, straszne gowno tutaj rowniez nam zaserwowano

5. Kategoria, w sensie horror? poza pierwsza scena jak koles sobei gardlo podcina, jedyna udana scena (az 5sek) w tym filmie, a potem? potem nic a nic dziecku to mozna puscic i zasnie z braku wiekszych wrazen.

6. Film jest pusty, nijaki, po ogladnieciu czlowiek zapomina sie o tym badziewu, zero Emocji, zero jakich kolwiek odczuc wzgledem calej histori, odczucia sa jedynie do filmu jako produktu i wnerwienai jak bardzo spaprali potencjal, smierdzi to typowa produkcja dla glupawych nastolatkow co ogladaja mtv i beda sie brandzlowac patrzac na nowe wcielenie Krugera.

7. Remake Piatku13 i Halloween to perelki gatunku przy tym czyms tutaj co mialo byc horrorem.

moze za rok sie uda, bo napewno nie teraz, pomodle sie za wszystkich co chca isc na ten film do kina, biedaki niewiedza co ich czekaj.

ocenił(a) film na 8
Tomatosz

HAHAHA skumajcie gościa w ogóle.Niema to jak prawdziwy "koneser" i jeszcze 1/10 wystawił.
Widzicie oto kolejny przykład dlaczego nie warto się sugerować ocenami na tej stronie,wejdzie jeszcze 100 takich pojebów jak ten wyżej i film będzie miał średnią 3.24
I dlaczego namawiasz jeszcze ludzi żeby omijali ten film z daleka? Jak tobie się nie podobało to nie znaczy że inni cię posłuchają i nie pójdą do kina.
I nie wiem czy w ogóle istnieje taki film który zasługuje na 1.
Ty chyba dopiero spod lodu wyszedłeś po paru stuleciach i jeszcze dobrze nie wiesz co się na świecie dzieje,albo druga opcja pomyliłeś tytuły przy wyszukiwaniu z "Modą na Sukces"
Brak słów...

krzysiek1986_86

Nie rozumiem dlazczego tak bronisz tego filmu, moim zdaniem też nie zasłużył na 1 (ja dałem mu 4) ale 1 to też ocena i jeżeli ktoś po obejżeniu filmu uważa że zasłużył na jeden to jego sprawa. Wiesz obrażać to każdy głupi może przynajmniej założyciel tematu uzasadnij swoją ocenę, a Ty czym uzasadnisz że film powinien mieć średnią powyżej 3.24 ?? A to z tym omijaniem z daleka to było wyrażanie własnej opini, ludzie mogą iść do kina na co chcą ;)

użytkownik usunięty
CZacza

Człowieku chyba się czegoś nałykałeś przy pisaniu tej "recenzji". Tak i tak pójdę do kina i myślę, że większość fanów serii tak zrobi, ponieważ wszystko co z Freddy'm związane musi być w jakimś stopniu dobre :) czytając recenzję kolegi w innym temacie już nie mogę się doczekać ! pozdrawiam

krzysiek1986_86

Kszyśku.

O takich jak ty pisalem w moim poscie, dzielo zrobione przez tepakow dla tepakow, malo sie w zyciu widzialo to byle czym sie dziecko jarało. Tak bronisz tego filmu, straciłeś przy nim dziewictwo ze swoim chlopakiem, co? I szczekaj sobie dalej ile ci sie podoba moze jeszcze pare bez mózgich pieskow do ciebie dolaczy, ja swoje powiedzialem i mozesz mi naskoczyc, do widzenia.

ocenił(a) film na 8
Tomatosz

Masz rację mało w życiu widziałeś...Tutaj się z tobą w 100% zgodzę.
Jak tobie Piątek 13 się bardziej podoba niż Freddy(swoją drogą nie mówię że jest zły),to naprawdę brak mi słów...
Czepiasz się aktorów że są jak z bravo,a w Piątku jakich niby masz?Ja bym powiedział że z playboya.
Fabuły się doszukujesz lepszej?Stary to jest Slasher a nie film Fabularny.
90% ludzi na tej stronie ma poważne problemy z odróżnianiem gatunków filmowych.(Witaj w ich klubie)
Halloween lepszy?Klasyk tak.A ten teraz?Chodzi sobie Myers pustelnik z torbą i brodą.No zajebisty film Roba Zombie i jego Metalowego klimatu.
Ale sorry podobał ci się to strzelam że jesteś metalem:)

krzysiek1986_86

Właśnie to mnie boli. Po remaku Piątku 13-stego patrząc na orginał nie spodziewam się niczego innego jak prostego slashera z mierną (nijaką) grą aktorską no i przypominającą budowę cepa fabułą.. ale co do remaku koszmaru liczyłem na dużo więcej. Więc jeżeli ten film przyrównać do ostatnich kinowych produkcji to zasługuje na 6, może 7 ale jeżeli spojżymy czym mógłby (powinien być) ten film to naprawdę wychodzi na straaaszny badziew :)