PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=472396}

Koszmar z ulicy Wiązów

A Nightmare on Elm Street
2010
6,0 60 tys. ocen
6,0 10 1 59579
3,8 27 krytyków
Koszmar z ulicy Wiązów
powrót do forum filmu Koszmar z ulicy Wiązów

BOX OFFICE

ocenił(a) film na 7

W piątek około 15,8 mln dol, czyli za cały weekend 40mln $ powinno być. Gorzej, że recenzje są bardzo słabe , gorsze od remake'a FRIDAY THE 13TH. Tylko 15% na rottentomatoes. Smutne, bo to zazwyczaj KOSZMAR był bardziej lubiany przez krytyków.

ken_tucky

40 mln $ to może przesada, ale tak jak przewidywali analitycy (36 mln $) jest w zasięgu. Niestety tak jak pisałeś film ma bardzo słabe recenzje (15% z oceną 3.9 na RT) a w przyszłym tygodniu debiutuje Iron Man 2, więc możemy przypuszczać, że tak jak w przypadku Halloween (2007) i Piątku 13-go (2009), nowy Koszmar nie wytrzyma długo w kinach i przy dużych spadkach nie uda mu się zarobić nawet 70 mln $ w USA (co i tak jest niezłym wynikiem przy 27 milionach budżetu).

Juby_

32.2 mln $ w pierwszy weekend - czyli średnio udanie. Do 60 milionów wyciągnie, nie więcej.

Juby_

fakt, recenzje (czytalem troche) są tragicznie słabe... już na IMDb ledwo 2 tys. głosów, a średnia oscyluje w okolicach 6-ciu.... Myślałem że to "piątek 13-go" był najbardziej rozczarowującym remakiem, ale wygląda na to że się myliłem :(

ocenił(a) film na 4
nevler

Tak to jest, gdy zatrudnia się nieudolnego scenarzystę wychodzi wtedy kicha. Jak scenariusz do niczego to nawet dobry reżyser nie pomoże.

kolsol

Oficjalnie w pierwszy weekend 32,9 mln $, czyli bardzo przyzwoity wynik. Na boxofficemojo.com zaktualizowano także budżet filmu, który jednak wyniósł trochę więcej - 35 milionów $! Aby Studio mogło mówić o sukcesie, film musi w USA zarobić przynajmniej 70 mln $. Przyznam, że póki co wydaje mi się to średnio prawdopodobne. :P

ocenił(a) film na 7
Juby_

Zaskakujące, że pojedyn między Jasonem, Freddym, Michaelem i Letherfacem wygra ten ostatni. Freddie nie pobije też Jasona, ale może pokona Myersa. TEKSAŃSKA 2003 rządzi!!!