Koszmar z ulicy Wiązów

A Nightmare on Elm Street
2010
6,0 60 tys. ocen
6,0 10 1 59871
4,0 22 krytyków
Koszmar z ulicy Wiązów
powrót do forum filmu Koszmar z ulicy Wiązów

Nie wiem, czy ten temat już był, ale.... Chciałabym wiedzieć, kto waszym zdaniem zagrał go najlepiej - Robert Englund w starszych wersjach, czy Jaskie Earle Haley w tej najnowszej?

Ja zdecydowanie wolę Englunda, który świetnie bawił się tą postacią, dodając jej mnóstwo ironicznego, wręcz demonicznego humoru. I przy okazji potrafił nieźle wystraszyć. Natomiast Haley... Ten pan próbował pokazać Freddy'ego z innej strony, przez co niestety stawał się nudny. Przy okazji, obdzierając go ze wszystkich najlepszych cech.

Jak widać, chyba nikt nie będzie wstanie zastąpić pierwszego odwórcę największego postrachu z Elm Street.

użytkownik usunięty
xena_4

Haley źle nie zagrał, ale nie oszukujmy się Freddie Krueger to wyłącznie Robert Englund!

ocenił(a) film na 3

oczywiście, że lepiej zagrał Robert Englund!!

ale wg. mnie Earle Haley miał fantastyczny głos!!!

ocenił(a) film na 3
xena_4

To może ja w ten sposób - wolę "starego" i teraz dlaczego... Nowy aktor zagrał chyba dobrze - nie wiem nie znam się. Był zapewne taki jak zakładał scenariusz, reżyser czy kto tam i tyle. Z tej strony nie można mieć zarzutów.
W nowym koszmarze zabrakło mi groteskowego, trochę absurdalnego charakteru Freddy'ego. Cały czas czułam, że jego postać sili się na niepotrzebny dramatyzm(mam nadzieję, że nie przesadzam użyciem tego słowa). Druga sprawa to wygląd i tu znowu plus dla starszej wersji.