Koszmar z ulicy Wiązów

A Nightmare on Elm Street
2010
6,0 60 tys. ocen
6,0 10 1 59871
4,0 22 krytyków
Koszmar z ulicy Wiązów
powrót do forum filmu Koszmar z ulicy Wiązów

W oczekiwaniu na remake kultowej serii horrorów, odświeżyłem sobie całą serię na DVD, gdyż jest to mój ulubiony cykl filmów grozy, a także występuje w nim mój ulubiony slasherowy zabójca – Fred Krueger.

Pierwsza i niedościgniona póki co część Wesa Cravena jest dla mnie dobrym filmem i rewelacyjnym horrorem. Oczywiście ma błędy i swoje niedoskonałości, ale genialna muzyka, scenariusz, efekty specjalne, charakteryzacja, rola Roberta Englunda, klimat, oraz to jak film pobudza ludzką wyobraźnię sprawiają, iż mimo tego, że oryginalny "Koszmar z ulicy Wiązów" mocno się już postarzał, to nadal robi na mnie wielkie wrażenie i sądzę, że jeszcze nie raz do niego powrócę..................................................

Chcesz przeczytać i skomentować całą moją recenzję? Wejdź na mojego bloga, który znajduje się pod tym linkem:

http://www.filmweb.pl/user/Juby_/blog/523547

Juby_

A widziałeś, że już nie gra sławny Robert Englund? Wzięli jakiegoś innego aktora i uważam, że to nie będzie to samo. A fanką tych filmów też jestem. Zobaczę ten film z ciekawości ale nie spodziewam sie czegoś rewelacyjnego.

ocenił(a) film na 4
Gieniusia_2

Jackie Earle Haley grał Rorschacha w "Watchmenach" i zagrał świetnie. Uważam, że to dobry następca Englunda. Chyba nie mogli wybrać lepiej. Ale jak będzie, to się dopiero przekonam. ;)

użytkownik usunięty
sab1970

Mnie się nowy koszmar nie podobał...na plus to że nie jest to młodzieżowy film jak się spodziewałem(ani razu nie ma sexxxu a ni nawet czegoś lżejszego;) .A Freddy ? Trudno powiedzieć,sama jego postać nie została zbezczeszczona ale Englundowemu humorowi do pięt nie dorasta.Ba,on wogule się nie śmieje :) Ale to co wkurza najmocniej to efekty komputerowe...dlatego prawie wcale nie oglądam nowszych horrorów, bo mnie denerwują.

ocenił(a) film na 4

Bo teraz już nie kręcą takich filmów, jak w latach '80. A szkoda.

sab1970

Ale Robert miał swój urok wyraz twarzy i zaczepisty uśmieszek więc i tak go nikt nie zastąpi........

ocenił(a) film na 8
Juby_

bez przesady ;] wiadomo że nie jest lepszy od oryginału (bo chyba żaden remake nie jest) ale taki denny też nie jest