Koszmar z ulicy Wiązów

A Nightmare on Elm Street
2010
6,0 60 tys. ocen
6,0 10 1 59871
4,0 22 krytyków
Koszmar z ulicy Wiązów
powrót do forum filmu Koszmar z ulicy Wiązów

Dobry film, trzymający w napięciu. 7/10.

ocenił(a) film na 8
dawid_v22

W innym wątku dotyczącym aktora grającego Freddiego Krueger'a wystawiłem wg. własnej skali od 0 do 10 ocenę: 8 / 10 - dlaczego tak wysoko? mogliby się inni zapytać.
Odpowiadam: ponieważ bardzo trudno stworzyć 'nowy' film bazujący na oryginale i szczerze mówiąc mało komu się ta sztuka udaje. Według mnie w tym filmie nie zabrakło; emocjonalnych, psychotycznych, dziwnych, strasznych, a nawet trochę śmiesznych wątków dlatego to oceniłem film tak, a nie inaczej również ze względu na klimat TROCHĘ zbliżony do tego z wersji 1984 :)

Mam nadzieję, że nikt mnie nie spróbuje zliczować za moją tak wysoką ocenę tego filmu. A ponieważ jestem fanem horrorów to i także uwielbiam całą serię "koszmarów" z czego najbardziej spodobała mi się oczywiście część pierwsza, której mogę śmiało przyznać ocenę: 10 / 10.

Tym, którzy JESZCZE nie widzieli tego filmu radzę nadrobić zaległość i obejrzeć.

Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 4
Vacillator

Dobra, możecie mnie zabić, ale jak dla mnie nowy freddy pobił starego. A dlaczego? Bo pierwsze obejrzalem nową wersję. Tzn. jak bylem maly to starego oglondalem, ale juz nic nie pamietalem.