i jest to kaszana. Rany boskie ten film jest tak nuudny. Film powinien byc makabryczny, sadystyczny, obrzydliwy na litosc boska w koncu to horror i Freddy... no wlasnie, Freddie. Postac Freddiego jest Beznadziejna, i nie, nie jestem maniakiem ktory chce by tylko Englund gral Fredda nie mam nic przeciwko innemu aktorowi ale ten tutaj to jest smiech na sali, GLOS Freddiego jest znudzony i nijaki jego ryj rownież taki. Filmowi brak polotu, niema tu nic smiesznego nic strasznego ani nic ekscytujacego.
Nie mam nic do ramekow w zasadzie lubie je, zawsze to nowe spojzenie na istniejaca juz historie ale wydawanie Kasy na obejzenie tego szmelcu to zupelnie inna para kaloszy i tu moja prozba ktora i tak nie zostanie spelniona. Ostrzegam was, nie idzicie na to do kina, chcecie placic tym darmozjada ktorzy zrobili ten film? by sie nachapali i zrobili kolejny rownie durny? jesli tak to znaczy ze reklama robi swoje i slepe owieczki i tak poleza na co kolwiek byle im to przedstawic w ladnym opakowaniu.
Pieprzysz...Ale obejrzę i się przekonam,bo za dużo tutaj negatywnych opinii.Film ocenię jako fan serii,oraz porównam z oryginałem(swoją drogą to nie ma czego porównywać)
Od razu mówię że nie interesuję mnie to jaki freddy ma głos,jaką ma twarz(tu ludzie mają najczęściej problem,bo nie wygląda tak jak wcześniej,dla mnie wygląda równie dobrze,a jak się komuś nie podoba to może w następnej części,freda zagra DiCaprio),czy ma sweterek poczochrany i kapelusik zakurzony.Ludzie pod takimi względami oceniają dzisiaj filmy,cóż czasami liczą się szczegóły,ponieważ dla wcześniejszych serii były dość istotne,ale ludzie bez przesady,to zupełnie nowy film,nowy aktor i nowy wizerunek.
Widziałem trailery jak narazie i te clipy i bardzo mi się podobały
nie wiem sam czy to tylko anty-fani albo film naprawdę jest do dupy ..
nic ja także ocenie go po obejrzeniu :) pozdro
Nieważne jak dobry jest remake to i tak ludzie będą go gnoić za to, że nie
jest oryginałem.
Co do 1wszej wypowiedzi:
dziwne żeby ten film wszystkim się jednakowo spodobał. Nie wszyscy trawią też "modę na sukces" czy "władcę pierścieni" :) . A co do wyglądu freddyego to fakt, spieprzyli sprawę.
To moze ty masz taka tendencje do oceniania remakow, ja nie.
Osobiscie uwielbiam remake, w przeciwienstwie do 90% ludzi na fb, ciesze sie z nowej wersji A-team, z zapowadanego Commando, Connana, i innych smieci (nie chce mi sie wymieniac remakow juz powstalych bo i po co) milo jest zawsze zobaczyc ulubione postacie/historie w nowym swietle, jesli wyjdzie z tego cos fajnego to super jesli nie to nie.
Sek w tym ze ten film jest najgorszym remakiem horroru jaki znam, i to nie jest odosobniona opinia, jest mnóstwo zagranicznych stron z opiniami ludzi po seansie tego cudeńka i wszedzie sa takie same. Jesli tak bardzo uwazasz ze wszyscy patrza na film przez pryzmat orginalu zwlaszcza ze mamy tu do cznienia z klasycznym horrorem to porownaj opinie i oceny innych tego typu filmow, zaden z nich nie zbiera takich cięgów jak ten tutaj. W filmie graja nastolatki co wygladaja jak wyjeci z okladek czasopism bravo, teksty sa Nudne i oklepane w filmie nie ma zadnych cieakwych konwersacji. Pewnie ten film nie ma byc telenowela ale przez to wszystkie momenty w ktorych niema akcji rownie dobrze mozna przeskoczyc bo skoro maja sluzyc tylko poto by pokazac relacje miedzy bohaterami ktore sa nudniejsze niz komiksy z garfildem to jaki jest ich sens w takim razie? Poza tym, film przez caly czas promowano tak by ukryc gebe Fredda (beznadziejnie wygladajaca ale to juz kazdy i tak wie) tylko po to by ja pokazac nie cale 5min po rozpoczeciu sie seansu!
Sek w tym ze z wiekiem i z iloscia obejzanych filmow widzowie staja sie bardziej wymagajacy, oczekuja czegos wiecej, a nie oklepanej struktury filmu, bo nie chodzi nigdy o oklepana historie ale sposób jej przedstawienia. Ostatnio widzialem horror ktory na tym serwisie zostal zjechany rowno ledwo 6/10, a czemu? bo jest oklepanym filmem jakich wiele ale znalazly sie dzieci ktore na forum pisaly w ledwno zrozumialym jezyku jaki to zajebisty film, a czemu? bo wczesniej nie widzialy nic w tym stylu (powiem tylko ze to film o zombie, chyba nie musze nic wiecej dodawac). Ten film tutaj bedzie jarac wlasnie takich nastolatkow co wczesniej na oczy horroru nie widzialy.
Ja tez lubie :P
P.S. w tym filmie nawet sceny garścią zaczerpniete z orginalu sa mniej efektowne niz ich ponad 20letnie wersje! scena Freddka probujacego "przejsc" przez sciane gdy Nancy spi, tutaj jest to czyste CGI, smierdzi sztucznoscia na kilometr, scena jest o wiele krótsza, szybsza i gdy sie konczy w sumie czlowiek nawet nie wie co to mialo bylo. Za to scena targania blondyny po suficie? ona tutaj sie odbija 2 razy od sciany i upada plasko na plecy + ma troche poplamiona koszule, boki idzie zrywac.