Koszmar z ulicy Wiązów

A Nightmare on Elm Street
2010
6,0 60 tys. ocen
6,0 10 1 59871
4,0 22 krytyków
Koszmar z ulicy Wiązów
powrót do forum filmu Koszmar z ulicy Wiązów

Na pewno lepszy wg. mnie od remake'u piątku 13, który został zepsuty totalnie.Trochę mnie wkurza w tym filmie to ,że zmienili "działalność" Freddy'ego od początku tzn. W starym filmie i wgl Freddy zabijał dzieci, a tutaj jest jakiś słaby eksperyment z molestowaniem w przedszkolu.Ogólnie myślę ,że film da się obejrzeć, ale bez rewelacji.Mam tylko nadzieje ,że nie powstanie remake drugiej części (wszyscy pamiętamy jaki by oryginał )

ocenił(a) film na 7
radzym94

Moim zdaniem czy nowy koszmar jest lepszy czy gorszy od nowego piątku zależy od gustu.Moim zdaniem nowy Piątek 13-go wypadł lepiej niż nowy koszmar z ulicy wiązów.A druga część koszmaru z ulicy wiązów czyli Zemsta Freddyego jest najgorszą częścią z całej seri.Więc mam nadzieje że niepowstanie jej remake.Po za tym ten Remake obejmuje pierwsze 4 części pomijając słusznie część 2.

A jeśli sądzisz że Remake piątku 13-go ,,został zepsuty totalnie" to chyba nie widziałeś Remake Halloween tam to dopiero zostało wszystko zepsute!

ocenił(a) film na 7
Kamtaro1994

Powiem tak: :) Ciesze się ,że się zgadzamy co do tego,że druga część była najgorsza :) Do twojej wiadomości powiem,że widziałem remake Halloween, i też uznaję ten film za dno (jeszcze gorszy od Koszmaru i Piątku), moim zdaniem jeśli już ktoś się bierze za robienie remake'ów to powinien to przemyśleć, i zamiast wydawać produkt słaby, lepiej nie wydawać go wcale. Chyba zgodzimy się, że robione remake'i wielkich horrorów-hitów sprzed lat, nawet nie dosięgają im do pięt :) Ale cóż pieniądz robi swoje, już chyba trzeba się przygotować na remake "Martwego Zła " i innych hitów.

ps. Podtrzymuje swoje zdanie,że wg. mnie nowy Koszmar jest lepszy od nowego Piątku, ale uważam (podobnie jak Ty ) ,że jest to tylko rzecz gustu, i nie się co nad tym rozwodzić.

radzym94

Mi się bardziej podobał nowy koszmar bo nowy piątek 13 to tylko sex, ćpanie, piwo.

ocenił(a) film na 8
bonecrusher22

A ja pozwolę sobie nie zgodzić się z Wami. Wszystkie trzy nowe wersje tych filmów bardzo mi się podobały. Są zupełnie inne niż pierwowzory. I dobrze bo remake nie powinien kopiować oryginału. Z pewnością nie są tak "nowatorskie" i "świeże" jak wersje oryginalne ale teraz mamy inne czasy i praktycznie większość rzeczy już widzieliśmy. Ale jak poprzednik dobrze zauważył czy coś komuś się podoba to rzecz gustu.