Koszmar z ulicy Wiązów

A Nightmare on Elm Street
2010
6,0 60 tys. ocen
6,0 10 1 59871
4,0 22 krytyków
Koszmar z ulicy Wiązów
powrót do forum filmu Koszmar z ulicy Wiązów

Mi się film bardzo podobał i wystawiam mu ocenę 8/10 i czekam na więcej takich remaków. Tak samo podobał mi się remake "Piątek 13-go", który również nie cieszył się sympatią innych. Dla mnie stare wersje zasługiwały na ocenę nawet 10/10, ale wtedy jak były kręcone, ale nie po 25 latach. Przecież tego teraz nie da się wręcz oglądać, chyba że na starym 21 calowym telewizorze CRT. Dźwięki jakie są w starych filmach, muzyka którą można świetnie budować atmosferę w filmie, są fatalnej jakości, a towarzyszą nam przez cały film. Tak samo obraz i efekty są na tak mizernym poziomie, że po prostu żal. Owszem 25 lat temu, to było coś, ale nie dzisiaj. Dlatego w moich oczach stare filmy zasługują na ocenę nie większą niż 5/10. Mam nadzieje, że coraz więcej będzie takich filmów, tworzonych ze starych dobrych scenariuszy, ale ze współczesnymi możliwościami technologicznymi. Szkoda, że większość z Was zawsze filmy porównuje pod kątem, ale to już było. Mnie osobiście męczą nowe produkcje, w których na siłę jest wymyślanie czegoś nowego, bo w efekcie to jest jedna wielka lipa.