Koszmar z ulicy Wiązów

A Nightmare on Elm Street
2010
6,0 60 tys. ocen
6,0 10 1 59871
4,0 22 krytyków
Koszmar z ulicy Wiązów
powrót do forum filmu Koszmar z ulicy Wiązów

Ale na ten się wybieram. Po ocenie czuję, że jest kiepsko i sie nie dziwię. Przy okazji każdego takiego "odgrzewanego" horroru powtarzam to samo: nie lubię remake'ów i to jest uzasadnione. Dużo dobrych, starych horrorów, głównie z lat '70 i '80 nie potrzebuje takiego odrestaurowywania, mają swój niesamowity klimat, kilka banalnych a czasem zabawnych scen ;), niesamowitych aktorów i wiele innych zalet, a takie ponawianie na okrągło i ciagłe ulepszanie niszczy to wszystko. Ot, co tajemnica nieudanych remake'ów.

I jeśli o "Koszmar z ulicy Wiązów" chodzi to gdybym tylko mogła,to nie dopuściłabym do takiej profanacji. Ten film nie potrzebuje "odświeżania". Druga część przygód Freddy'ego była moim pierwszym obejrzanym horrorem. Mam sentyment do całej serii i szczególnie uwielbiam Roberta Englunda, którego nikt nie zastapi.

Mimo, że nie oglądałam, a jedynie zamierzam to z góry wyrokuję, że ten remake to porażka.

ocenił(a) film na 10
CzarodziejkaGore

film nawet daje rade, oczywiście wiadomo ze nie spodoba sie on fanom starego freddy`ego poszedłem wczoraja do kina i jak juz pisałem wcześniej w innym portalu, ze strasznie jakoś mało akcji w tym filmie i ta Nancy strasnie zamulona dziewczyma, średnio pasuje do tej roli

film ogółem ma swój klimat, ale to nie jest na pewno to na co liczy karzdy fan freddy`ego pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
CzarodziejkaGore

obstawiam ze zjedziesz po całości ten film CzarodziejkoGore :)

ale film nie jest zły przynajmniej dla mnie i dla moich znajomych, może dlatego ze nie jesteśmy jakimiś zagorzałymi fanamipana z nożami :))

7/10 ani ciut ciut więcej pozdrawiam

d-_-b

ocenił(a) film na 5
turek86_pwse

Podczas seansu nawet nie myślałam o ocenie 7/10 :P To dla tego filmu dużo za dużo.

Wahałam się między 5/10 a 4/10 i zostało na 4.
Kompletna chała z tego filmu.
Co z tego, że sceny zabójstw wyglądają bardziej naturalnie, niby lepiej ale ciągle tandetnie. W takich filmach nie liczy sie przecież to czy krew się równo leje. Aktorstwo drewniane, odtwórca roli Freddy'ego żałosny, wyglądał jakby to jego męczyły koszmary. No istny muł na dnie i wodorosty gratis. Twórcy za to fantastycznie pozbawili film klimatu, no nikt tak dawno nie spieprzył takiego kultowego horroru :)

Słabe, po prostu słabe.