Koszmar z ulicy Wiązów

A Nightmare on Elm Street
2010
6,0 60 tys. ocen
6,0 10 1 59873
4,0 22 krytyków
Koszmar z ulicy Wiązów
powrót do forum filmu Koszmar z ulicy Wiązów

Film nie jest aż tak tragiczny jak piszecie. Oglądam mnóstwo horrorów i ten do tych gorszych nie należy. Jest kilka niezłych scen, spore grono bardzo dobrych aktorów (Rooney Mara na kolana nie powala, najlepsza wg mnie była odtwórczyni roli Kris) i ciekawy klimacik. Wygląd samego Kruegera może nie zachwyca, ale jego głos jest świetny ;) Czytając opinie nastawiłam się na totalny badziew, a tymczasem film mile mnie zaskoczył.

ocenił(a) film na 7
wiolcia0

też uważam że niektóre osoby strasznie przesadzają :| narzekanie, smęty i pieprzenie jaki ten film bleeee

na tle tego totalnego chłamu co aktualnie wychodzi teraz w kinie (chodzi mi o denne horrory) ten horror jest na prawdę całkiem dobry....
dodam że dźwięk bardzo fajny na bdb kinie domowym robi robotę można nie raz podskoczyć z wrażenia ;)

chociaż reżyserowi nie wybaczę tego że wyciął tak wiele scen i nie dopuścił ich do wersji kinowej

dzisiaj oglądałem na yt filmik z produkcji i masę scen wycięli i w ostatecznej wersji filmu ich nie ma dodam że sceny nie tylko te które były pokazane w trailerze było ich więcej..
ciekawskim polecam obadać film z produkcji który jest oficjalnym dodatkiem do wersji bluray lub dvd ''Freddy Krueger Reborn:''
min. Freddy w płaszczu chyba w kościele, Freddy ''wychodzący z Quentina i przecinający jego głowę na pół, Freddy który uśmierca jednego z rodziców, dziewczyna z rękawicą Freddiego która zasuwa po korytarzu tym z podłożoną krwią