Rozumie że ten film odbiega od oryginału-ok,ale niewybacze im tego ze z Kruegera zrobili pedofila!
No właśnie ja też nie mogłam uwierzyć, że zdecydowali się na taką opcję. Moim zdaniem pomysł nietrafiony.
Podobnie zrobili z Michaelem Myersem(Halloween-Rob Zombie)-pokazali że pochodził z patologicznej rodziny,co jest kompletna bzdurą i mija sie z celem.
jeśli chodzi o Myersa to mi bardziej spodobał się remake. Przynajmniej wiedziałam że miał młodszą siostrę co w oryginale nie było wyjaśnione. Bardziej skupili się na postaci Myersa co jak dla mnie było trafione.
Ok rozumie-z tym że Michael Myers pochodził z dobrego domu i dlatego jego zbrodnia była tak przerażajaca.Mam nadzieje ze juz wiesz o comi chodzi.
Nie wiem czemu tak mi się wydawało, może po prostu nie zauważyłam kiedy było dokładnie pokazane, że on był pedofilem. Ale nawet nie interesuje mnie tak bardzo ten film, żeby go znowu oglądać.
Wes Craven kilkakrotnie wspominał,że w jego zamyśle Freddy był pedofilem,ale nie wiadomo było,jak publiczność to przyjmie itd.więc w filmie wspomniano tylko,że był mordercą dzieci..,skoro osoba,która stworzyła Freddy'ego stwierdziła,że jest on pedofilem,to pewno nim był :D co nie zmienia faktu,że remake się nie umywa do oryginału ;)