Koszmar z ulicy Wiązów

A Nightmare on Elm Street
2010
6,0 60 tys. ocen
6,0 10 1 59871
4,0 22 krytyków
Koszmar z ulicy Wiązów
powrót do forum filmu Koszmar z ulicy Wiązów

Jak w temacie... Mam dość, nie wiem może jestem już stary, zaraz zaraz... nie mam 32 lata więc jeszcze chyba nie. Nie pamiętam żadnego remake-u, który byłby choć zbliżony poziomem do pierwowzoru. Np:
Noc żywych trupów
Mgła
Omen
Amityville
Przecież to klasyki, więc po co to przerabiać i zabijać ten klimat??
Zastanawiam się co będzie następne do przerobienia na współczesne efekty i bezpłciowych nastolatków amerykańskich. Wyobraża sobie ktoś współczesnego np Egzorcystę???

A na tej serii się wychowałem i żeby nie niszczyć wspomnień z dzieciństwa związanych z Freddym (przerażających !) nie będę oglądał tego filmu.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
gtelicki

no to fajnie.. ale kogo to obchodzi czy będziesz to oglądał czy nie?
jak Ci sie nie podoba i nie masz zamiaru tego oglądać to po co tu piszesz? xd
ty masz dość remake-ów a niektórzy mają dość takich ludzi jak ty... nie podoba sie nie masz zamiaru tego oglądać no ale po ch,..nam to wiedzieć? Nas to kicha co ty zrobisz a czego nie...
To logiczne że wersje klasyczne będą najlepsze.. ale to jest nowe oblicze Freddiego zagrane w inny sposób i jeśli ktoś będzie chciał zobaczyć czy tam porównać itp to sobie to obejrzy...a Ci co nie chcą to nie będą oglądać.. no ale po co pisać tak idiotyczne posty?

qubi14

Zgadzam się w 100% z założycielem tematu. Uważam, że kręcenie remake'ów zwłaszcza filmów, które były całkiem dobre jest bezcelowe (no jedyny cel to kasa). Poza tym idea FORUM polega na tym, że każdy może się wypowiedzieć nawet ktoś tak bezczelny jak Ty qubi14. I raczej nie wskazane jest żeby ktoś Twojego pokroju wypowiadał się w imieniu innych forumowiczów, b sądząc po Twojej formie wypowiedzi sięgnąłeś swoich szczytów intelektualnych.Także na przyszłość unikaj stwierdzeń typu "Nas to kicha..." "po ch, nam to wiedzieć". I zastanów się jeszcze raz synku, kto napisał "idiotyczny post"?

ocenił(a) film na 5
qubi14

Jeśli cyfra przy twoim nicku to wszystko tłumaczy. Do szkoły dzieciaku ukończ wreszcie to gimnazjum. Kolegom poniżej dziękuję i pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
gtelicki

Jeśli cyfra przy twoim nicku to wiek - to wszystko tłumaczy. Do szkoły dzieciaku ukończ wreszcie to gimnazjum. Kolegom poniżej dziękuję i pozdrawiam