Koszmar z ulicy Wiązów

A Nightmare on Elm Street
2010
6,0 60 tys. ocen
6,0 10 1 59871
4,0 22 krytyków
Koszmar z ulicy Wiązów
powrót do forum filmu Koszmar z ulicy Wiązów

Zacząłem się nad tym tak intensywanie zstanawiać, ze doszedlem do wniosku ze moze mi sie tylka co przewidzialo? b o niemoge jakos nic na ten temat znalezc. No ale dorzeczy - za moich lat pacholecych ( jakies ok 15 lat temu ) mialem stare kasety - piraty z rynku - byly na nich filmy zgrywane z jakiegos niemieckiego kanalu ( i zniemieckim lektorem) byl to serial troche w konwencji " Opowiesci z krypty" z Freedym Krugerem w roli glownej - epizody w ktorych Freddy znacal sie nad roznymi postaciami, nie powiazane ze soba, miedzy nimi przerywniki z Freddym jako narratorem... w jednym celem pada mlode malzenstwo, w innym chciwy koles marzacy o kupie kasy z tv teleturnieju, mloda laska majaca obsesje na punkie swoiej urody.. itd , itp , ogolnie sztampowe, mozliwe ze filmy te byly serem ( i chyba byly skoro nic o nich nie moge znalezc - no albo niepotrafie to juz inna sprawa... ) ale jako maly dzieciak bawilem sie przynich dobrze...Chyba obsada nie byla orginalna taka jak w filmach kinowych ( chodzi mi o Roberta Englunda) ... moze ma ktos jakies info ?

użytkownik usunięty
jaco1916

* Koszmar z ulicy Wiązów (A Nightmare on Elm Street, 1984);
* Koszmar z ulicy Wiązów II: Zemsta Freddy'ego (A Nightmare on Elm Street II: Freddy’s Revange, 1985)
* Koszmar z ulicy Wiązów III: Wojownicy snów (A Nightmare on Elm Street III: The Dream Warriors, 1987)
* Koszmar z ulicy Wiązów IV: Władca snów (A Nightmare on Elm Street IV: The Dream Master, 1988)
* Koszmary Freddy’ego (Freddy’s Nightmare, 1988) – serial
* Koszmar z ulicy Wiązów V: Dziecko snów (A Nightmare on Elm Street V: The Dream Child, 1989)
* Freddy nie żyje: Koniec koszmaru (Freddy’s Dead: Final Nightmare, 1991)
* Nowy koszmar Wesa Cravena (Wes Craven’s New Nightmare, 1994)
* Freddy kontra Jason (Freddy vs. Jason, 2003)
* A Nightmare on Elm Street (2010) – reboot oryginału

użytkownik usunięty

Sprawdź "Koszmary Freddy'ego".

użytkownik usunięty

http://www.filmweb.pl/serial/Koszmary+Freddy%27ego-1988-107753

no i fajosko
Koszmary Freddiego to to jest ! Dzieki Wielkie!!!