Koszmar z ulicy Wiązów

A Nightmare on Elm Street
2010
6,0 60 tys. ocen
6,0 10 1 59873
4,0 22 krytyków
Koszmar z ulicy Wiązów
powrót do forum filmu Koszmar z ulicy Wiązów

Słabizna

ocenił(a) film na 4

Freddy wygląda jak ufol, żadnych innowacji (wiem, że to remake, ale np Piątek 13 wyszedł o wiele lepiej), zero klimatu, głos zrobiony jakoś beznadziejnie (nic nie słyszałem, ale za to jak sie odzywał F to musiałem jeszcze ściszać). tylko ostatnia scena niezła, bo inna niż w pierwowzorze. Reasumując, wolałbym obejrzeć pierwszą część 3 razy pod rząd, niz iść na to dokina. ale wiem, że tym, co podobał się nowy Predators, polubią i to. ja do takich osób nie należę

ocenił(a) film na 2
spirit2029

Syf.Syf.Syf!
Gra Haley'a-PORAŻKA!
Niby remake,ale wiele scen pozmieniane,ten laluś ze zmierzchu zabity na początku-czegoś takiego nie było.
Wygląd postaci zupełnie inny-porażka.
Film sprawia wrażenie zrobionego 'na odpieprz się'

ocenił(a) film na 2
estherwwe

A mi freddy przypominał hm... voldemorta ? to już nie to..... i naprawdę żenująco żałosne dialogi - ja wiem na miarę slasherów, ale jakoś w oryginale tak nie uderzały.

ocenił(a) film na 6
estherwwe

''Gra Haley'a-PORAŻKA!'' - jak dla mnie to najlepszy element filmu, tylko postać Kruegera trzymała mnie przy filmie
''Niby remake,ale wiele scen pozmieniane,ten laluś ze zmierzchu zabity na początku-czegoś takiego nie było'' - czyli w remake'u nic nowego, żadnych scen dodać nie można?
''Wygląd postaci zupełnie inny-porażka'' - no tutaj to pojechałeś, nawet nie mam sił komentować :)
Dla mnie film niezły, Freddy spoważniał, co mi akurat odpowiada.

ocenił(a) film na 2
Sheyk

"Freddy spoważniał, co mi akurat odpowiada."
Właśnie Freddy był taki jakby w szkicu,a dopracowany Freddy to nie cichutki zabójca typu Jason z Piątku 13,tylko ten Freddy który rozśmiesza zabijając.Między innymi o to chodziło w Freddy vs Jason,żeby pokazać różnice między dwoma wielkimi zabójcami.Jak dla mnie ten Freddy jest do kitu,ja zawsze będę fanką tego starszego Freddy'ego,którego najlepiej zagrał Rober Englund.

użytkownik usunięty
spirit2029

Jak dla mnie ciekawy horror lepszy od "Piątku 13"[2009].Bardzo mi się podobał ale z góry uprzedzam nie oglądałem żadnej poprzedniej części filmu wiec dla mnie to nie była powtórka z rozrywki :D

ocenił(a) film na 4

obejrzyj pierwszą, 100 razy lepsza mimo że już 30 lat na karku