Trochę głupie pytanie ale trochę jest tych części o Krugerze i Jasonie pamiętam kiedyś
oglądałem jedna część jak bylem mały to mało się nie posrałem chciałbym obejrzeć cala serie i
teraz mógł by mi ktoś napisać od czego zacząć tzn. najpierw seria o Jasonie potem o freddym
mógł by ktoś wypisać wszystkie części tego po kolei ;p
Serie "Piątek 13", oraz "Koszmar z ulicy Wiązów" łączą się tylko w filmie "Freddy vs Jason" (ta część rzecz jasna nawiązuje lekko do poprzednich części obu serii, ale fabuła jest na tyle prosta, że łatwo się w niej połapać), po za tym fabularnie serie w ogóle się nie mieszają (tylko w filmie Jason idzie do piekła można zobaczyć na samym końcu wyłaniającą się z piekła dłoń Freddy-ego) Fabuła prawie każdej części opiera się generalnie na jednym prostym skrypcie . Każdą kolejną część serii można spokojnie obejrzeć bez znajomości poprzednich części, nawiązania są minimalne. Osobiście polecam obejrzeć obie serie od początku, żeby móc jak najlepiej załapać klimat i zrozumieć świat "Piątku 13", oraz "Koszmaru z ulicy Wiązów" (osobiście bardziej polecam Koszmar, w przeciwieństwie do Piątku jest bardziej zróżnicowany,dopracowany i pomysłowy).