Wystarczy spojrzeć na zdjęcia wszystko wzięte z 1 części koszmaru!:D
Na 1 zdjęciu Freddy fajnie wygląda tak mroczno:] już to widać że będzie zajebisty film tylko żeby tego nie skopali:/.
powiem tak
mozliwe ,ze wiele bedzie negatywnych opini na temat tego filmu
ale mysle ,ze i moim skromnym zdaniem moze byc cos z tego ;]
połączenie kilku czesci w jedna to dobry pomysł ;]
zwłaszcza jesli maja zrobic kontynułacje :D wtedy beda nowe pomysły
pozatym ..ten freddy jest mroczniejszy .. i trzeba dac mu szanse ;) pozdro dla fanów seri ! :)
wielkie nadzieje i wielkie obawy. jako fan serii nie liczę na nic lepszego od oryginału, ale po trailerach myślę, że może być całkiem nieźle. bez żenady przynajmniej.
nie ma co pierd***ić, że inny Fred, że inny klimat, że to już nie to samo, że coś tam coś tam...
nawet mi ten ramake nie potrzebny, ale skoro się za to wzięli, to niech
to zrobią najlepiej jak się da. i oby tak było. elo.
ja już nie mogę się doczekać. Mam nadzieję że zrobią jakieś dobre efekty bo czasami w oryginale to się śmiać chce ;) ,np. na koniec jak tą matkę wciągnęło
Jezus, niech shamar wyjaśni o co jej chodzi. Bardzo nas to ciekawi, bo
teraz z jej wypowiedzi nie można nic zrozumieć.
"it's simple, Kill the Batman" . heh.
Poprostu dziecko chce żeby było "cool" i w ogóle - żeby Freddy wychodzący ze sciany był "cool-CGI'm Fredem wychodzącym ze sciany " ( jak to wyglada w porownaniu do oryginalnego, genialnego ujecia , mielismy watpliwą przyjemnosc widziec w trailerze )... bo filmy bez cool efektów są żal.pl.
...najlepiej zeby rękawica też była cyfrowa bo naturalna sie chu..wo rusza, tak, nienaturalnie rzekłbym.
PS 1 - scena z Marge była chyba włąsnie tak zaplanowana - zeby ją wciagnelo jak sztywne zwloki
PS 2 - nie jest to jednak oryginalne zakonczenie jakiego chcial Craven. Oryginalne jest " szczesliwe ". Mozna obejzrec na Utube. ( dalem chyba na swoj blog nawet - tak w ramach ciekawostki )
Sorry, że we wcześniej wypowiedzi pomyliłem płeć. Coś mi się te znaczki przed oczami rozmazały.
Co do efektów. Muszę się zgodzić z jednym - wychodzenie ze ścian kiepsko wygląda, akurat tej sceny nie pamiętam z oryginału, więc nawet bez porównania to piszę. Też nie jestem zwolennikiem CGI, ale akurat na tym trailerze wszystko oprócz tego wychodzenia ze ściany mi podpasowało. Może po prostu się zrobiłem bardziej tolerancyjny po ostatnim seansie (Nocny pociąg z mięsem), gdzie CGI niesamowicie raziło (za mało powiedziane).
Polecam Trick 'r Treat, jeśli chodzi o dobre efekty w horrorach.
W oryginale ta scena jest mroczna i piękna ( tyle w temacie ). uwielbiam oryginalną serie ( głownie 1 - 3 ) i nie wierze, ze remake bedzie równie dobry. Bo niby czemu ma byc ? To tylko sklejka z wszystkich czesci, nic nowego. Ekipa wziela na warsztat całą serie i skleila wg. uznania.
Gdyby to była kolejna cz. to inaczej bym patrzyl. A tak ? czemu mam stawiac na rowni odtwórczy film z oryginalem ?
moja wyszukiwarka skopiowanych scen / elementów z całej serii.
http://nightmareonelmstreetfilms.com/forum/viewtopic.php?t=3535