Koszmar z ulicy Wiązów

A Nightmare on Elm Street
2010
6,0 60 tys. ocen
6,0 10 1 59871
4,0 22 krytyków
Koszmar z ulicy Wiązów
powrót do forum filmu Koszmar z ulicy Wiązów

Udany horror 7/10

użytkownik usunięty

Nie oglądałem wcześniejszych części lecz jak są wyżej oceniane niż ten to chętnie obejrzę.Znam tę postać z filmu Jason vs Freddy .Dlatego postanowiłem go zobaczyć i się nie rozczarowałem;)

ocenił(a) film na 3

To zobacz lepiej oryginał i oryginalnego Roberta Englunda w roli Kruegera, bo ten Freddy jest po prostu żałosny. Film mógł być fajny, gdyby nie ten okropny aktor ... 7/10 to chyba stopień profanacji klasyka ...

użytkownik usunięty
Demotrix

Rozumiem ,że całą winę obarczasz za źle dobranego aktora.Wiadomo,że nic nie będzie takie samo jak 20 lat temu. Moim zdaniem jak horror był b.dobry;) Zmiana aktora najbardziej przeszkadza mi w Bondzie .Craig nie pasuje do tej roli. Tutaj no nie wiem.Jak obejrzę wcześniejsze części więcej będę miał do powiedzenia.

ocenił(a) film na 3

To jest dokładnie to samo. Haley to jest taki Craig, nie pasuje do tej roli. ;) Cieszę się, że się zrozumieliśmy.

użytkownik usunięty
Demotrix

Może to i klasyk dla fanów Freediego . Mi osobiście bardziej podobał się remake , który obejrzałem wcześniej niż " klasyk ". Na tej starszej części wynudziłem się . Natomiast nowa wersja podobała mi się bardzo. Nie była żywcem zdjęta scena po scenie jak zauważyłem np. remake "Omen " choć mi się podobał.
Była scena np. która pokazuje jak rodzice pokrzywdzonych dzieci podpalają Krugera w pierwowzorze tego nie było .
Mam wszystkie 7 części na płytach, lecz po obejrzeniu 1 nie biorę się za dalsze przygody " Koszmaru z ulicy Wiązów" Mam nadzieję ,że Freedy się nie obrazi i nie podrapie mnie pazurami we śnie ;P
Ja polecam nową wersję ,dla tych którzy nie oglądali wcześniejszych.