Koszmar z ulicy Wiązów

A Nightmare on Elm Street
2010
6,0 60 tys. ocen
6,0 10 1 59871
4,0 22 krytyków
Koszmar z ulicy Wiązów
powrót do forum filmu Koszmar z ulicy Wiązów

rzeczywiście może klimatu do końca niebyło a miejscami bardziej ten film przypominał komedię niż horror !! bo raczej żadko czegoś się przestraszyłem a śmiałem się przez większość filmu bo BEKA BYŁA!!!!! !!!UWAŻAM TEZ ŻE EFEKTY CIEKAWE WIADĆ POSTĘP CZASOWY !! NAPEWNO LEPSZE NIŻ TE Z LAT 90 TOTALNIE PLASTIKOWE DOBRE JAK NA TAMTE CZASY !!!!HEHE CO DO FREDDEGO TO BYŁ TAKI SOBIE MYŚLE ŻE TO ON POWALIŁ TROCHE TEN FILM !!! głos może i miał ciekawy ale twarz do niczego stary Freddy był bardziej klimatyczny i jego twarxz i gesty dawały specyficzny harakter postacii !!!! CO DO MŁODEJ OBSADY TO DLAMNIE BYŁĄ OK !!!! jedynie ten QUENTIN taki cierpientnik i niemowa prawie przez cały film!!! NAJBARDZIE PODOBAŁU MI SIĘ LASKI KRIS CZYLI SŁODKA KATIE CASSIDY !!!! I TA ROONEY MARA (Nancy) tez całkiem łądna !!! Z CHŁOPAKÓW NAJLEPSZY BYŁ Kallen Lutz grającu DEANA mimo że krótko !!!! FILMIK OK !!!! CHOCIAŻ MÓGŁ BYĆ DUŻO LEPSZY !!! A CO DO PIĄTKU 13-TEGO Z ZESZŁEGO ROKU TO NIEMÓWCIE ŻE BYŁ SŁĄBY BO AKURAT PIĘTEK 13-TEGO ROKU 2009 BYŁ WPORZO MYŚLE ŻE LEPSZY OD TEGOROCZNEGO FREDDEGO BO BYŁ BARDZIEJ KRWISTY I LEPIEJ ZABIJAŁ ŻE MOŻNA BYŁO SIĘ NAPRAWDE PRZESTRASZYĆ TU TROCHE TEGO ZABRAKŁO ALE OK !! IDŹCIE ZOBASCZYĆ BĘDZIECIE MIELI BEKE !!!!

ocenił(a) film na 10
londontown

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
londontown

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty
londontown

skąd się biorą tacy ludzie?

ocenił(a) film na 7
londontown

co piłeś zanim to napisałeś londontown
??

qlimaxhardstyle

chyba coś mocnego... " !!! "Xqq
" Będziecie mieli beke "- za późno, bo już mamy.

londontown

nowy Koszmar 3/10
nowy Piątek 13-go 2/10

ocenił(a) film na 1
londontown

Na prawde skopali film ... historia została zmieniona ! wyliczanka skrócona !
Freddy był nieciekawie odtworzony... brakowalo mi typowych dla tej postaci gestów i żartów, które nie bawiły tylko przerażały ...
tu niestety moi drodzy, nie wyszło !
Film na pewno nie przerażał, bawił - owszem i w niektórych miejscach sprawiał, że widz odczuwał zażenowanie.
Coś pozytywnego ?
Na pewno zabawa w chowanego była niezłym pomysłem... niestety nie do końca oryginalnie zrealizowanym...
"Wizja" na pogrzebie - jedyny moment, który na prawde polubilam razem ze sceną w szkole, czyli spanie na lekcji ...
Coś więcej ?
Myślę, że osoby, które nie zapoznały sie ze starymi filmami "Zmora z Elm street" , "koszmar z ulicy Wiązów" czy jak kto tam woli,
mogą się odrobinke zainteresować historią... natomiast fanom horroru i postaci Freddy'ego Krugera NA PEWNO nie polecam ...
Co do Piątku 13-go z 2009 , to został on NA PRAWDĘ DOBRZE ZROBIONY... podobało mi się i chętnie do tego filmu wracam.

ocenił(a) film na 10
Vaj

nowy koszmar zulicy wiązów - 9/10 !!!!!!!!!!!!! nowy piątek 13-tego 10/10 !!!!!!!!!!!!!!!!!

londontown

Do autora wątku.. Naucz się czytać kolego bo jeśli film jest spoko to dajesz mu 5 wg skali ocen.... Natępną rzeczą jest to że za cholere ten film na 7 nie zasługuje.

ocenił(a) film na 7
londontown

ogladales wogole stare piatki 13-ego i koszmary ? bo sadzac po ocenach to nie sondze

ocenił(a) film na 10
PSYCHOPATA

tak widziałem wszystkie części i powiem ci gostek że mało jest filmów których niewidzialem !! więc wiesz!!!!!!! założe się ze niewidzialeś tylu filmó co ja więc niemozesz się rónać z tym co ja wiem na temat filmu !!! STARE FILMY MOŻE BYŁY BARDZIEJ KLIMATYCZNE I OK BARDZIEJ STRASZNE !! ALE TO KICZ LAT 80 I 90!!! TARAZ MAMY XXI WIEK WIĘC I FILMY ZASŁUGUJĄ NA ODŚWIEŻENIE !!! W PRZYPADKU PIĄTKU 13TEGO UWAŻAM ŻE FILM BYŁ SUPER I NAPEWNO DUŻO LEPSZY OD TYCH STARYCH 10/10 !!!!! CO DO KOSZMARU Z ULICY WIĄZÓW TO PRAWDA ŻE STARY FREDEK BYŁ MOIM ZDANIE DUŻO LEPSZY TEN NOWY BEZ CHUMORY DSŁABA TWARZ I TAKI SOBIE GŁOS !! RESZTA OK MOŻE Z WYJĄTKIEM TEGO BADZIEWNEGO AKTORA QUENTINA !!! ALE OK I MYŚLE ŻE TO TEN NOWY FREDEK POŁOŻYŁ TROCHE FILM DLATEGO NIEDAJE 10 A 7 LUB 8 / 10 !!!!!!! SZKODA BO PRZEZ NIEMO PRZYNAJM,NIEJ W MOIM PRZYPADKU NIEBAŁEM SIĘ TYLKO RACZEJ MIALEM BECZKE PRZEZ PRAWIE CAŁY FILM ALE TO TEŻ DOBRZE PRZYNAJMNIEJ SWORZYLI NOWY GATUNEK HORRORO- KOMEDIE !!! OK !!!

ocenił(a) film na 3
londontown

Może wszyscy weźmiemy głęboki wdech, uspokoimy się i nauczymy pisać czytelnie, bez miliarda błędów i wykrzykników w poście?
Nowy Freddy jest beznadziejny, ale może jestem po prostu większym tradycjonalistą, niż myślę.
I dałeś temu filmowi 7 punktów, więc czemu piszesz, że zasługuje na 9?

Lord_Barkisanon

@londontown
Ee,ty! Fredek nie wypowiadaj sie na publicznych forach jezeli nie potrafisz wyrazić swojej opinii dla normalego czlowieka zrozumiale he?. Przestań pisać...Tego sie nawet oglądać nie da...Przeczytaj swój post i pomysl czy cos rozumiesz ok?. Bo nawet dla wlasciciela tego jakze cudownego,bajecznego posta przeczytanie go ze zrozumieniem jest niemozliwe !

ocenił(a) film na 7
londontown

po pierwsze tez widzialem troche filmow, a po drogie nowy jason tez mi sie podobal w porownaniu do czesci 4-10
bo wogule jason zombi mi sie nie podoba ale sam klimat jaki jest w piątkach 1-3 jest swietny i nowy nie moze sie z nim pod tym wzgledem rownac, chyba sie zgodzisz ? a w nowym koszmarze ani klimatu ani fajnego frediego nima wiec film tez ze starymi nie moze sie rownac (moja ocena)

ocenił(a) film na 1
PSYCHOPATA

Zgadzam się z powyższą wypowiedzią ... Nowy "Piątek 13-ego" nie wytworzył takiego klimatu jak te stare trzy pierwsze części, ale nie ma porównania z nowym wykonaniem "Koszmaru z ulicy Wiązów" .
Nie miał on bawić ale przerazić widza lub zaszokować ... co niestety nie wyszło

ocenił(a) film na 10
Vaj

tak widziałem wszystkie części i powiem ci gostek że mało jest filmów których niewidzialem !! więc wiesz!!!!!!! założe się ze niewidzialeś tylu filmó co ja więc niemozesz się rónać z tym co ja wiem na temat filmu !!! STARE FILMY MOŻE BYŁY BARDZIEJ KLIMATYCZNE I OK BARDZIEJ STRASZNE !! ALE TO KICZ LAT 80 I 90!!! TARAZ MAMY XXI WIEK WIĘC I FILMY ZASŁUGUJĄ NA ODŚWIEŻENIE !!! W PRZYPADKU PIĄTKU 13TEGO UWAŻAM ŻE FILM BYŁ SUPER I NAPEWNO DUŻO LEPSZY OD TYCH STARYCH 10/10 !!!!! CO DO KOSZMARU Z ULICY WIĄZÓW TO PRAWDA ŻE STARY FREDEK BYŁ MOIM ZDANIE DUŻO LEPSZY TEN NOWY BEZ CHUMORY DSŁABA TWARZ I TAKI SOBIE GŁOS !! RESZTA OK MOŻE Z WYJĄTKIEM TEGO BADZIEWNEGO AKTORA QUENTINA !!! ALE OK I MYŚLE ŻE TO TEN NOWY FREDEK POŁOŻYŁ TROCHE FILM DLATEGO NIEDAJE 10 A 7 LUB 8 / 10 !!!!!!! SZKODA BO PRZEZ NIEMO PRZYNAJM,NIEJ W MOIM PRZYPADKU NIEBAŁEM SIĘ TYLKO RACZEJ MIALEM BECZKE PRZEZ PRAWIE CAŁY FILM ALE TO TEŻ DOBRZE PRZYNAJMNIEJ SWORZYLI NOWY GATUNEK HORRORO- KOMEDIE !!! OK !!!

ocenił(a) film na 3
londontown

Mam coś nie tak z komputerem, czy ta wypowiedź już była?

ocenił(a) film na 4
Lord_Barkisanon

mi tam sie film podobal. napewno w kinie jest straszniejszy, bo w tv bylby tak jak poprzednie czesci - straszny w wieku 9 lat, smieszny w wieku 10. fajny byl tekst: w co sie pobawimy?->pierd*l się.->fajna zabawa, a co z grą wstępną? czy jakoś tak

ocenił(a) film na 10
szmylc3

ZAJEBISTY FILM 10/10 !!!!!!!!!!!