Koszmar z ulicy Wiązów

A Nightmare on Elm Street
2010
6,0 60 tys. ocen
6,0 10 1 59871
4,0 22 krytyków
Koszmar z ulicy Wiązów
powrót do forum filmu Koszmar z ulicy Wiązów

Według mnie...

ocenił(a) film na 1

Według mnie ten REMAKE jest TRAGICZNY! Bez Wesa Crawena to to nie jest Koszmar z Ulicy
Wiązów tylko totalna tandeta. Starsze wersje są o niebo lepsze i według mnie bardziej 'straszą' niż
ta wersja z 2010 roku. No, ale to tylko moje zdanie. :p

ocenił(a) film na 4
Tynka19

Popieram. Tej wersji brakuje klimatu, jaki miał "Koszmar" z lat 80.

ocenił(a) film na 5
Alicjoza

Zgadzam się. Bez Wes'a to już nie to samo, a i bez Roberta Englund'a jako Freddy to w ogóle porażka. Tutaj z Freddy'ego zrobili jakiegoś zboczeńca, a nie prawdziwego mordercę z czarnym humorem.

ocenił(a) film na 2
ILoveRock23

Dokładnie.

eva502

Dokładnie.

Tynka19

Może nie tyle straszą co fajnie bawią. Ten nowy remake to całkowita słabizna prawie że. A nowy Freddy ? To już Eryk Lubos zagrał lepszego.

ocenił(a) film na 1
Jordan66

No może tak. Obejrzałam tylko pierwsze 10 minut, potem wyłączyłam, bo nie szło tego jakoś oglądać bez Roberta Englund'a jako Freddiego. Takie flaki z olejem!

Tynka19

Uroki remakeow :-)

ocenił(a) film na 1
matleyoshka

a no tak. :)

ocenił(a) film na 3
Tynka19

Nowa wersja zawiodła na całej linii. Zdecydowanie stare części horroru przodują :)

ocenił(a) film na 1
karolina100

o tak. :)

ocenił(a) film na 5
Tynka19

Teraz wysypały się remake'i. "Koszmar z ulicy wiązów", "Piątek 13-tego", "Laleczka Chucky", "Carrie", "Martwe zło", "Piła mechaniczna 3D"... co się dzieje? Nie mają pomysłów, że odgrzewają kotlety?

ocenił(a) film na 3
ILoveRock23

Najzabawniejsze, że "Martwe Zło" to remake jedynie z nazwy, bo nie ma prawie nic wspólnego z oryginałem. Szkoda, że pojechali taką tanią zagrywką bo to nie jest tragiczny film. Nowy "Koszmar" jest tragiczny, a już szykują drugą część... Szkoda gadać. "Piątek 13" to znów nie wiadomo co, bo to taki "remake" zbiorczy serii, żadnej konkretnej części.

A "Curse of Chucky" z tego roku to nie remake, tylko kolejna część serii. Chyba, że nie wiem o jakimś planowanym remake'u jedynki, co jest możliwe niestety....

ocenił(a) film na 5
lawnik

Trochę dziwne, że robią dopiero teraz dalsze części Chucky..
"Koszmar.." to porażka na całej linii. Całkowicie zepsuli Freddy'ego. "Piątek 13-tego" jest... chaotyczny. Nie wiadomo, co jak, kogo, gdzie.. jakiś taki bez polotu nawet w efektach. "Martwe zło" - racja towarzyszu/towarzyszko. Nic wspólnego z dawną wersją. Nie wiem, po co zrobiony.

Podejrzewam, że posypią się inne remake'i. Nie wiem, czy wezmę się za tą "Carrie" z tego roku. Boję się, że mogą też zepsuć takie klasyki, jak "Duch", albo "Coś"

ocenił(a) film na 4
Tynka19

A co ma do tego Craven, który zrobił tylko 2 części?

2 i 3 pokazały, że nie tylko nim ta seria stoi. Później było coraz gorzej ale w sumie, w kazdej częsci można odnotowac jakieś plusy.

ocenił(a) film na 1
shamar

no dobrze, dobrze. Tylko napisałam jakie mam zdanie o tym. :)

ocenił(a) film na 1
Tynka19

nie no craven jest spoko :] a freddy bez Roberta Englunda to jakaś prowokacja :P