Koszmar z ulicy Wiązów

A Nightmare on Elm Street
2010
6,0 60 tys. ocen
6,0 10 1 59871
4,0 22 krytyków
Koszmar z ulicy Wiązów
powrót do forum filmu Koszmar z ulicy Wiązów

Jak dla mnie ten film jest strasznie nieudany a wręcz nudny i jedyne co go ratuje to trailer -
niestety. Brak jednego bohatera który by poprowadził film, powoduje że przypomina on
zbitkę naiwnie połączonych epizodów, które co kolejny stają się coraz bardziej naciągane.
Sam nie mogłm uwieżyć ale ten film nie wzbudza jakiegokolwiek napięcia a wręcz czasami
bywa naiwnie śmieszny, np. reakcje aktorów. Sama postać Kruegera przypomina bardziej
mumię, która nie kryje za swoim kapeluszem żadnej tajemnicy. Nie chcę porównnywać
filmu z pierwowzorem, ale wydaje mi się że ten film powstał tylko dlatego aby istnieć jako
trailer bo poza scenami tam wykorzystanymi w tym filmie nic ciekawego nie ma.
Muszę przyznać, że początek jest wciągający ale z każdą kolejną minutą ten film
przypominał mi 'Zmierzch' (no może w tam drugim była przynajmniej jakaś logika ;).
Ogromna szkoda bo bardzo czekałem na ten film.
P.S.
Z plusów mogę dodać, że krew wygląda realistycznie i podobał mi się początek.

krwawica

Tak szczególnie ta na korytarzu... -_- Ale i tak nie będe się sugerować twoją opinią. ;D

użytkownik usunięty
FENO

Mi sie film podobal. Trzymal w napieciu,naprawde sie balam.
Gra aktorska dobra,szczegolnie na pochwale zasluguje Kyle Gallner. Zagral naprawde dobrze,a do tego jest slodki i ma ladne usta. Chetnie bym go schrupala. ;]
Podobaly mi sie najbardziej sceny z Kris. No i koncowka wymiata ;P. Freddy mial fajny glos i moim zdaniem Jackie sobie poradzil.;]
Taki sadystyczny psychol. ;P
MOJA OCENA ; 7/10.

SPOILER.

Mysle,ze jak Nancy i
Quentin wygrali z Freddym,to on teraz zacznie po kolei kasowac rodzicow tych nastolatkow. ;P.