Kowboje i obcy

Cowboys & Aliens
2011
5,6 61 tys. ocen
5,6 10 1 61070
5,1 25 krytyków
Kowboje i obcy
powrót do forum filmu Kowboje i obcy

Zajebisty!

ocenił(a) film na 8

Świetna kombinacja ! Aktorzy w rolach głównych nasuwają skojarzenia do Jamesa Bonda i Indiany Jonesa , do tego dziki zachód , kosmici , indianie , nieznana postać kobiety ... cudowne! Film od poczatku do końca trzyma w napięciu, świetnie skonstruowany , swietnie zagrany, oby powstało takich filmów więcej !

ocenił(a) film na 7
anex56

No może nie koniecznie zajebisty, ale nie ukrywam też mi się bardzo podobał. Ciekawe połączenie, Dziki zachód kontra obcy daje dość wciągający motyw. Moja ocena to 7

ocenił(a) film na 8
zNibylandi

Szczeże mówiąc spodziewałam sie ze bedzie trochę bardziej zabawny i spektakularny ale i tak jestem zadowolona z efektu twórców :)

ocenił(a) film na 7
anex56

poczatek troszke mi zajechał nudą, wprowadzenie w się dosc ciąglo ale z biegiem akcji efekty specjalne się rozkręcały wiec faktycznie nie ma na co narzekać ;)). Jedyne co mnie śmieszy to motyw jakby kosmicznie bransolety pachnie mi chyba jakaś bajka

ocenił(a) film na 8
zNibylandi

Mnie zaintrygowało kiedy wreszcie skończa mu się <naboje> i bransoleta przestanie strzelać XD

ocenił(a) film na 7
anex56

też na ten temat rozmyślałam ;)) zauważyłam, że chyba każdy z tych potworów też miał taka broń na ręku a i tak zwykle rzucaly się by pożreć/zagryźć ofiary a nie je unicestwić bransoletą tak jak główny bohater. Gdyby obcy używali swych technologii koniec filmu mógł by być inny

ocenił(a) film na 8
zNibylandi

Mysle że było by ciekawiej ...
Tak wogóle zanim obejrzałam film to myslałam że Daniel Craig bedzie grał postac przybyła z kosmosu ...

ocenił(a) film na 7
anex56

na pewno by się spisał, ale jako kowboj "kozaczek" był znakomity ;))

ocenił(a) film na 8
zNibylandi

Przypominał Jamesa Bonda , podobnie go grał ;)

ocenił(a) film na 7
anex56

tak tak :) aktorzy bardzo dobrze dobrani. wszystko było dopracowane

ocenił(a) film na 8
zNibylandi

No właśnie, i wkurzają mnie te docinki innych że film był bardzo słaby , bo nie był, oni chyba słabych filmów nie znają !

ocenił(a) film na 8
anex56

Czy ktoś wie kiedy będzie w Polsce premiera na dvd i blu-ray???:)

anex56

Film na 7. Gdyby był zrealizowany w mniej poważnym stylu byłby idealny. Główni aktorzy wywiązali się idealnie.

ocenił(a) film na 8
FRODOLIVES

I tak było wiele zabawnych scen:)

anex56

Ale sam film miał poważną konwencję. Gdyby był np w stylu Tarantino, ten czarny humor, pastisz westernów i filmów science-fiction, to moja ocena byłaby lepsza. :)

ocenił(a) film na 8
FRODOLIVES

Oj tak filmy Tarantino sa bardzo dobre !

anex56

ja nie mialem żadnych skojarzen, co najwyzej z wild wild west i skyline, oglnie to zal mi bylo tych swietnych aktorow grajacych w tym gniocie.

ocenił(a) film na 6
anex56

moim zdaniem niepotrzebni byli Indianie, i ta laska jak wyszła z ognia nie pokazała cycuszków szkoda, ale tak ok, dobrze się oglądało