PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95745}

Król Artur

King Arthur
2004
6,8 91 tys. ocen
6,8 10 1 90980
5,4 35 krytyków
Król Artur
powrót do forum filmu Król Artur

Soundtrack do Króla Artura jest jednym z najlepszych, jakie kiedykolwiek słyszałem. Jest to prawie godzina podróży do innej krainy, której na imię HANS ZIMMER!!!!

ocenił(a) film na 10
One_ring

Zgadzam się w 100% , muza jest boska:))) znasz może coś równie dobrego? Będę wdzięczna za namiary:)

ocenił(a) film na 6
One_ring

Zgadzam się jest to jeden z moich ulubionych soundtracków Zimmera szczególnie (Expanded Score) z utworem z trailer - zresztą każda pozycja na płytce jest świetna

One_ring

wiekszość kompozycji Zimmera jest genialna. mnie osobiście szczególnie podoba sie soundtrack z "Gladiatora", "Tears of the sun" i "Black hawk down". Naprawdę polecam:)

bzyku_5

Świetna jest też stosunkowo mało znana produkcja Zimmera "Matchstick Men". Szczególnie "The Banker's Waltz" - po prostu rewelacja!

One_ring

Zgadzam się, choć dla mnie osobiście, większym dziełem jest soundtrack do Ostatniego Samuraja (boski jest po prostu). Król Artur plasuje się na drugim miejscu. Jest równie dobry, ale jednak Last Samurai darzę większym sentymentem.

One_ring

Faktycznie. Mi w calym soundtracku najbardziej podobają się ostatnie 2 minuty "woad to ruins". Sekcja dęta szaleje:) Po prostu mistrzostwo!

ocenił(a) film na 10
LV426

A słuchaliście rozszerzonej(2cd) wersji soundtracku??
Są na nim conajmiej 3 nowe godne polecenia kwałaki:"Excalibur","Sorrow" i ten szybki kawałek z trailera

ocenił(a) film na 9
Acid_5

czy moznaby bylo prosic namiary na rozszerzona wersje soundtarcku a konkretnie jakis link DZIEKI!!!!!

ocenił(a) film na 10
Carolle

w emulu nazywa sie:
[Ricky8-022] Hans Zimmer - King Arthur (Expanded 2CD'S)

użytkownik usunięty
Acid_5

Smaczku mi narobiliscie na ten soundtrack. Biorę się za ściąganie. Tak przy okazji polecam muzę z " Piraci z Karaibów 2" także Zimmera. Zresztą z jedynki też jest świetny ale juz kogoś innego.

One_ring

"Tell me now (what you see)" jest świetne. Przepiękny soundtrack z Króla Artura. Ale polecam również "The Kiss" z Ostatniego Mohikanina - to jest dopiero cudo.