PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95745}

Król Artur

King Arthur
2004
6,8 91 tys. ocen
6,8 10 1 90980
5,4 35 krytyków
Król Artur
powrót do forum filmu Król Artur

Podobał mi sie bardzo:) Wspaniałe zdjęcia, aktorzy... i co tu więcej pisać, daję 9/10:)

ocenił(a) film na 7
lyra18

Nie dorównuje Braveheart'owi ... jedyne co mnie się spodobało to że Artur dążył do wolnej woli dla każdego. Zawiodłem się troszke. 7/10

Wysuszek

Jasne! Braveheart to genialny film! Ale Król Artur też mi się podobał (mam sentyment do takich opowieści). Lecz jeśli miała bym porównywać... to Braveheart u mnie jest na pierwszym miejscu.

ocenił(a) film na 6
lyra18

dokladnie, ja nie wiem czemu wszyscy najeżdżają tak na ten film..
dla mnie byl po prostu.. przecietny.
warto go obejrzec chociazby dla samych aktorow grajacych glowne role: Ioan Gruffudd czy Clive Owen. a i muzyka w filmie byla swietna.
to porawda ze rezyser nie wykorzystal calego potecjalu.. o wiele lepsze filmy powstaja za duzo mniejszy budzet. ale coz czasem tak bywa.. czasem cos nie wychodzi.
ja bym dala 6/10

ocenił(a) film na 6
lyra18

tylko szkoda, że Keira taka płaska... :/ parodia Ginewry? :P

ocenił(a) film na 8
narvanna666

moim zdaniem pomimo krytyki z jaką spotkał się ten film jest on bardzo dobrym filmem. może nie zachwyca, ale jak już wyżej wspomniano dla aktorstwa warto obejrzeć. Artur i jego rycerze są niesamowici świetnie zagrane role, Keira rzeczywiście jakaś bez duszy, płytka, ale innej aktorki w tej roli też jakoś nie widzę. panowie troszkę ją przyćmili. inaczej opowiedziana historia to też plus. w sumie godny polecenia. u mnie 8/10.