To powinien być przykład dla całej masy producentów i reżyserów jak robić dobrą rozrywkę.Można przy miernym scenariuszu,kompletnym odbiegnięciu od realiów nie tylko historycznych zrobić film w którym są piękne zdjęcia ,świetne kostiumy,intrygująca muzyka a przede wszystkim KLIMAT. Jasne że jest tu sporo kiczu i niedociągnięć, jednakże uważam ten film za jeden z lepszych w gatunku " historyczne rach-ciach-pach":)
porzadny film.. ma klimat a bohaterowie nie sa nadprzyrodzeni.. dobra jest scena z lodem..:> no i pomalowana po pogansku keira..:> milo spedzony czas
Tak, piękna scena...
I chyba i chyba najgłupsza jaką ostatnio widziałem.
Świetna strategia na łuczników- zbić się w zwartą formację żeby łucznikom było łatwo trafić i nawet nie próbować się schować za tymi malutkimi tarczami.
A gdyby tak się rozproszyć to czy łucznikom nie było by trudniej??
Chyba każdy choć trochę zorientowany w temacie by tak postąpił.
No i na łuczników się biegnie a nie idzie spacerkiem:D
Gdy przed chwilą oglądałem to "arcydzieło" z siostrą gdy tylko sasowie wleźli na ten lód, powiedziałem zaraz pewnie debile się potopią. I nie zawiodłem się.
No i jeszcze te łzawe przepełnione patosem monologi.
4/10
Rzeczywiście kostiumy, zdjęcia i klimat dobre, ale ogólnie spodziewałam
się czegoś lepszego. Trochę zawiodłam się na Clivie Owenie, kórego uznaję za dobrego aktora, jednak w tym przypadku czegoś mi u niego zabrakło, za to Keira Knightley zyskała u mnie naprawde dużego plusa za ten film. Scenariusz momentami był nudny i czekałam na ciekawsze sceny, jednak myslę, że film warty obejrzenia.