widział może ktoś alternatywne zakończenie filmu?przecież to nie to samo co wersja reżyserska.wersja kinowa to ta krótsza a druga jest dłuższa o 15 minut.min.-dłuższy pogrzeb dagoneta,rozmowa lancelota z ginewra.zakonczenie alternatywne jest z pewnością ponieważ jest dostępne na orginalnej płycie z filmem na 100 procent ale niestety takiej nie mam więc pytam czy może wie ktoś jakie jest,na youtube nie moge znaleźć.z góry dziki za odpowiedź
Kurcze to mnie zaciełeś. Obejrzałam wersje kinową jak i reżyserską i dziwie sie, że jest jeszcze jakas. I po tym co tutaj napisałeś sama zaczełam szukać, ale nic nie znalazłam. Pozostaje nam tylko kupić pełne wydanie DVD i samemu sie przekonać.
ja wiem, że na tej drugiej wersji nie ma ślubu tylko kończy sie pogrzebem i nawet udało mi sie znaleźć tą rozmowę Ginewry i Lancelota zdaje sie. Jeżeli znajdę to wrzucę.
Alternatywne zakończenie można znaleźć na zwykłej wersji DVD.
Zamiast sceny z triumfalnym weseliskiem Artura i Ginewry jest rozsypanie prochów Lancelota - scena moim zdaniem bardziej odpowiednia na zakończenie tego filmu: uroczysta i smutna.
Pozdrawiam:)