PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6880}

Król Lew II: Czas Simby

The Lion King II: Simba's Pride
1998
7,5 103 tys. ocen
7,5 10 1 103306
6,0 25 krytyków
Król Lew II: Czas Simby
powrót do forum filmu Król Lew II: Czas Simby

Zdecydowanie najlepszy film jeżeli chodzi o ,,drugie części'' filmów Disney'a. Wiadomo, że oryginały są najlepsze, bo są pierwsze, nowe, ORYGINALNE. ;) Ale Czas Simby to naprawdę dobra bajka. Taka np. Pocahontas 2 czy Mulan 2 (wg mnie) w ogóle nie umywają się do pierwszych części.
P.s. jak byłam mała, to zastanawiałam się, dlaczego Kowu jest dobry, skoro jego matka to Zira a ojciec - Skaza. Teraz wiem - odziedziczył geny po dziadku - Mufasie. ;)

ocenił(a) film na 10
TheLadyOfShalott

Dziadku?
Zira nie była zła, ona stała się taka przez to, jak potraktował ją Simba.

ocenił(a) film na 10
sandy97

Była, była. Ale o tym na innym temacie (chyba wiesz którym :P). Jak będę miał czas, to napiszę to bardziej zrozumiale ;).

ocenił(a) film na 10
andrzej_goscicki

Tak, wiem :)
Jednak, nie wydaje mi się, aby ktokolwiek mógł się urodzić zły. Ona mogła się taka stać później, pod wpływem Skazy (który mógł być taki przez zazdrość o brata :P, zawsze faworyzowanego [zapewne]).

ocenił(a) film na 10
sandy97

Słyszałem teorię o faworyzowaniu Mufasy. Jakoś nie chcę mi się wierzyć, że lew o którym wspominał Mufasa, w jakichś sposób mógł "schrzanić" ojcostwo. Oczywiście że nikt nie rodzi się zły. Jednak nie wierzę że ktoś mógłby się stać zły, przez działania dobrej osoby.

ocenił(a) film na 10
TheLadyOfShalott

Kovu nie jest synem Skazy... *facepalm*