PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 593 tys. ocen
8,2 10 1 592926
8,4 77 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

Simba sam nie chciał wrócić, bo czuł się winny, nikt go nie oskarżał i nie wygnał, myśleli ze zginął !

Xandria

jak nie? skaza manipulował nim i wmówił mu, ze zabił (nieumyślnie, ale jednak) swojego ojca '-pędziło stado. ja nic złego nie zrobiłem! -oczywiście, ze nie, oczywiście.. ale król nie żyje.. a gdyby nie ty jeszcze by żył... a co pomyśli twoja matka! uciekaj stąd i nigdy nie wracaj'

Lyra_2

ale powiedziec 'uciekaj, co pomyśli twoja matka' to nie dokładnie to samo co skazać kogos na wygnanie;)

Xandria

A po co pisać "Simba zostaje zmanipulowany przez swojego stryjka, który wmawia mu, iż to on był powodem śmierci jego ojca, dlatego opuszcza Lwią Skałę" skoro można napisać to tak jak w temacie? Nie widzę problemu. To nie ma być dokładny opis filmu, klatka po klatce, tylko streszczony początek fabuły.

Tak, ale z opisu filmu wynika bardziej, że to społeczność lwów, tak to nazwijmy, go wygnała, nie chcąc by tam wracał, a to jest totalna bzdura. Nie trzeba robić nie wiadomo jakich opisów, można było po prostu napisać, że ,,Simba czując się winny za śmierć ojca postanawia uciec" i tyle, jest jeszcze krócej.
Ale w sumie to i tak bez różnicy. Na Filmwebie trafiają się gorsze kwiatki.

parapluie89

Czytając opis filmu też o tym pomyślałam. Na szczęście błędy w opisie nie zniechęcają mnie do ponownego obejrzenia filmu, co więcej, każą go mi obejrzeć, żeby dowiedzieć się jak to naprawdę było... :)